Održana kreativna radionica za učenike osnovnih i srednjih škola

Danas je u prostorijama Savjeta mladih Srebrenica organizovana kreativna radionica glume, slikanja i muzike.

Radionica je upriličena za srebreničke srednjoškolce i osnovce koji će nakon stečenih kreativnih vještina u ovim vrstama umjetnosti sutra izvesti zajednički performans u Kulturnom centru Srebrenica.

Ova radionica je održana od strane članova Domino mreže u koju je uključen i Savjet mladih Srebrenica, kao i organizacije iz Jelaha, Višegrada i Tuzle.

„Radionice su počele u četvrtak, a trajale su jučer i danas. Pored kreativnih radionica u slikanju, muzici i glumi, vještinama kojima neki od polaznika već vladaju,  ponudili smo i radionice u pisanju, prvenstveno poezije, ali i tekstova“, rekla je Radomirka Alić, predsjednica Savjeta mladih Srebrenice.

Ona je dodala da je ideja za ove radionice nastala prije dva mjeseca, a iz Opštine Srebrenica stigla je preporuka da bi njenu realizaciju trebalo ostvariti za period manifestacije „Dani Srebrenice 2016“.

„Došli smo ovdje da radimo sa djecom i omladinom iz osnovne i srednje škole. Pored mene i Radomirke, radionice drže i Nikola koji vodi radionicu o pričanju priče i Nina koja ja zadužena za igre sa djecom. U naše radionice su uvrštene sve vrste umjetnosti“, rekla je Sandra Đurić, predsjednica Domino mreže.

Na prvoj radionici održanoj u četvrtak učešće je uzelo negdje oko 15 učenika iz srednjih i osnovnih škola, a njihov performans se očekuje sutra u Kulturnom centru Srebrenica, sa početkom u 17.00 časova.

You must be logged in to post a comment Login