Održana humanitarna predstava srebreničkih srednjoškolaca

Sam naslov ove predstave upućuje jasnu poruku “Niko nikad nije postao siromašan dajući drugima!”. Srednjoškolci su odigrali predstavu u kojoj je bilo pjesme, glume i recitovanja. Sala Kulturnog centra Srebrenica bila je skoro puna. Ovu predstavu posjetili su, pored srednjoškolaca, profesori SŠC Srebrenica i građani.

“Smatramo da i mi možemo nešto da organizujemo, pošto smo još đaci i nismo u mogućnosti da pomognemo tako smo došli na ideju da organizujemo predstavu. Ulaznica za ovu predstavu bila je 1,00 KM ali svako ko je imao više, mogao je dati. Novac koji je prikupljen doniraćemo u humanitarni fond a dalje novac ide za ljude koji su najviše ugroženi u poplavama,” rekla je Kristina Nikolić, učenica SŠC Srebrenica.

Najveća katastrofa koja je pogodila našu zemlju u mnogima je probudila humanost i želju da se uključe a sve kako bi se pomoglo ljudima koji trebaju našu pomoć.

“Ideja za ovu predstavu došla je od učenika. Pomogla nam je dosta naša profesorica Valentina Nikolić koja je bila sa nama i pomogla nam oko praktičnih stvari,” dodala je Kristina Nikolić.

Sve čestitke srednjoškolcima i njihovom doprinosu.

You must be logged in to post a comment Login