Održan sastanak sa predstavnicima Savjeta MZ

Prije nekoliko dana, 7. decembra, u sali Skupštine opštine Srebrenica održan je sastanak predstavnika opštinske uprave Srebrenica sa predstavnicima mjesnih zajednica opštine Srebrenica.

Na sastanku su bili prisutni skoro svi predstavnici Savjeta mjesnih zajednica koji su istakli probleme u radi koji su se prvenstveno odnosili na niske naknade za rad Savjeta MZ-a, nedovoljno sredstava za rješavanje infrastrukturnih problema u mjesnim zajednicama, organizovanje kulturno-sportskih manifestacija sa stanovištva obezbijeđenja skupovima, poboljšanju saradnje na relaciji mjesne zajednice – opštinska uprava, kao i druga pitanja.

U sklopu svojih problema, predsjednici Savjeta mjesnih zajednica su predložili da se na sjednicama Skupštine opštine Srebrenica raspravlja i o mjesnim zajednicama, odnosno o njihovom položaju u lokalnoj zajednici.

Predsjednici Savjeta MZ su upoznati sa Nacrtom budžeta Opštine Srebrenica za 2016. godinu, kao i prijedlogom finansiranja Mjesnih zajednica u 2016. godini, te načinom dostavljanja Izvještaja o radu za 2015. godinu i Planom rada za 2016. godinu. Također su upoznati sa projektom jačanja sistema socijalne zaštite i inkluzije na području opštine Srebrenica.

Izvor: Opština Srebrenica Foto: Arhiva/eSrebrenica

You must be logged in to post a comment Login