Održan okrugli sto o prevenciji porodičnog i rodno zasnovanog nasilja

U Bratuncu je danas održan okrugli sto o prevenciji porodičnog i rodno zasnovanog nasilja na kojem su učešće uzele žene iz udruženja „Maja“ iz Kravice, bratunačkog udruženja „Priroda“ i „Žene žrtve rata“ i korisnice ovog projekta.

Okrugli sto održan je u sklopu projekta „Osnažimo se-povežimo se“ a u sklopu tradicionalne kampanje „16 dana ženskog aktivizma“.

Vesna Erić i Udruženja „Maje“ kaže da je ovaj projekat podržan od strane Regionalne fondacija „Trag“ iz Beograda i da se on realizuje u Srbiji, Crnoj Gori i BiH.

„U radu današnjeg okruglog stola, osim aktivistkinja ovih udruženja i korisnica projekta, žena koje su doživjele porodično nasilje, učestvovale su i socijalna radnica i direktor Centra za socijalni rad iz ovog mjesta. Teme razgovora bile su psihološko osnaživanje žena i upoznavanje sa radom i nadležnostima centara za socijalni rad te zakonskim okvirima vezanim za porodično pravo i odnose“, objasnila je Erićeva.

Ona je istakla da u narednom periodu predstoji povezivanje korisnica projekta sa Policijskom stanicom, Domom zdravlja i Centrom za mentalno zdravlje s ciljem da se upoznaju, shvate, razumiju i šire saznanja i pozitivne propise u radu nadležnih institucija za podršku i pomoć u slučajevima porodičnog i rodno zasnovanog nasilja.

You must be logged in to post a comment Login