Odražan okrugli sto o izradi akcionih planova za ravnopravnost polova

Prije nekoliko dana je održan okrugli sto u Milićima o izradi opštinskih akcionih planova za ravnopravnost polova, a domaćin je bila Misija OSCE, kancelarija u Srebrenici.

Učešće je uzelo 16 iz opštinskih komisija za ravnopravnost polova i nevladinih organizacija iz četiri opštine Srebrenica, Milići, Han Pijesak i Bratunac, te stručnjake iz Gender centar Vlade Republike Srpske i Savez opština i gradova Republike Srpske.

Predstavnici Gender centra RS su predstavili relevantni normativni okvir i podršku koja je dostupna opštinama u Republici Srpskoj u izradi opštinskih akcionih planova za ravnopravnost polova, a predstavnici Saveza opština i gradova RS predstavili su aktivnosti u okviru sopstvenog akcionog plana.

Učesnisi okruglo stola su, kako se navodi, unaprijedili svoje znanje o relevantnom normativnom okviru o ravnopravnosti polova te akcionim planovima i raspoloživim resursima, razmijenili dobre prakse za uspješno funkcionisanje opštinskih komisija za rodna pitanja i ojačali svoje umrežavanje i razmjenu informacija sa drugim relevantnim partnerima u promovisanju ravnopravnosti polova, navdoi se iz Misije OSCE u BiH.

You must be logged in to post a comment Login