Odlučeno kome priznanja idu i usvojena gradnja spomenika mira

Na današnjem zasjedanju Skupštine opštine Srebrenica usvojeno je nekoliko prijedloga među kojima je dodjela opštinskih priznanja povom Dana opštine Srebrenica, 11. marata, kao i gradnja spomenika mira svim žrtvama ove opštine.

Plaketu sa zlatnim grbom opštine Srebrenica dobiće Savjet ministara BiH, Plaketu sa srebrnim grbom Vlada Autonomne pokrajine Vojvodine, a Plaketu sa bronzanim grbom firma „Ekonomik group“ iz Srebrenice.

Nagrade će biti uručene i najbojim učenicima, sportistima, privrednicima, poljoprivrednicima, kao i najzaslužnijim za obrazovanje, kulturu i sport.

Nagrade i priznanja biće uručeni 11. marta na svečanoj sjednici Skupštine opštine Srebrenica povodom Dana opštine.

Odbornici su nakon rasprave donijeli odluku o izgradnji spomenika mira na inicijativu međunarodnih organizacija za čiju izgzradnju će biti obezbijeđena sredstva, a plan je da spomenik bude izgrađen do 21. septembra ove godine.

Takođe, većinom glasova donesena je odluka da ambulanta u Skelanima dobije ime po dr Desimiru Mitroviću iz Užica koji je pomogao u liječenju građane Skelana u najtežim momentima prirodnih nepogoda pružajući im besplatnu medicinsku zaštitu i njegu.

You must be logged in to post a comment Login