Odigrana monodrama “Naši dani” u Srebrenici

Pred srebreničkom publikom večeras je odigrana monodrama “Naši dani” u adaptaciji, režiji i izvođenju Radoslava Milenkovića, glumca i pozorišnog reditelja iz Beograda.

Monodrama “Naši dani” adaptirana je prema satiričnim pjesmama V.P. Disa (Naši dani i Himna) i satiričnim pripovjetkama Radoja Domanovića koji je oštro, kritički bespoštedno i duhovito slikao vlast svoga vremena ogrezlu u korupciji i nasilju, kao i servilno i poslušničko građansko društvo.

Milenković je u ovoj predstavi odigrao više od trideset likova kombinovanih kroz verbalni i neverbalni glumački oblik ekspresije koju je znalački prenosio na malobrojnu publiku.

“Radoslav Milenković sačinio je koherentan satirički kolaž koji na svojstven način govori o našem mentalitetu i gluposti. U tumačenju teksta Milenković se nije držao tradicionalnog kazivanja monodrame, već je tokom izvođenja, da bi razbio jednoličnost, koristio dijalošku formu pa samim time formirao različite tipove u predstavljanju ovog odličnog ostvarenja”, rekao je Avdo Mujčinović, Politika Ekspres.

Monodrama “Naši dani” odigrana je u sklopu “Petrovdanskih dana 2015″.

You must be logged in to post a comment Login