Odigrana košarkaška utakmica srebreničkih i bratunačkih zvijezda

Nekadašnji međugradski rivali a danas veliki prijatelji večeras su odigrali revijalnu košarkašku utakmicu u kojoj su pokazali da uprkos ulasku u petu pa čak i šestu deceniju života i dalje mogu da igraju kvalitetnu košarku.

Ekipe KK “Feros” Srebrenica i KK “Vihor” Bratunac večeras su odigrali prijateljsku utakmicu u kojoj se moglo vidjeti dosta dobrih poteza nekadašnjih slavnih košarkaša ovog kraja.

Večerašnji košarkaši danas su većinom porodični ljudi koji nemaju mnogo veze sa košarkom samo nekolicina njih ostala je u tim vodama.

Na igralištu Srednjoškolskog centra Srebrenica moglo se čuti navijanje, smijeh dok je rezulat bio u drugom planu.

Kako nam je rekao Faruk Smajlović, stub organizacije sedme manifestacije “Kao nekad prije” u sklopu koje se odigrala utakmica, sve je proteklo u dobrom raspoloženju i utakmici se pridružio veliki broj nekadašnjih košarkaša.

Na poluvremenu mališni KK “Guber” Srebrenica pokazali su šta su do sada naučili kao i motiv da i oni žele postaiti poznati kao njihove starije kolege.

“U ovoj godini biće objavljena Monografija KK “Feros” Srebrenica 1975-2015. povodom četrdeset godina od osnivanja kluba”, rekao je Radomir Pavlović.

Sutra na istom mjesto od 20.00 sati odigraće se utakmica veterana FK “Guber” i ekipe koju će činiti dijaspora, novinari i građani.

Više fotografija potražite na našem zvaničnom Facebook profilu.

You must be logged in to post a comment Login