Odigrana fudbalska utakmica mješovitih ekipa dječaka i djevojčica

Večeras je odigran probni meč između predstavnika neformalne grupe Bunt protiv mrženje i omladinske škole FK “Guber” na gradskom stadionu. U utakmici su učestvovale polaznice “Ljetnje škole fudbala za djevojke i djevojčice” i pioniri i kadeti FK “Guber” Srebrenica. Ekipe su bile kombinovane a konačan rezulat je 4:4.

utakmica dječaci i djevojčice bunt 02

Dječaci i djevojčice danas su u mješovitim ekipama odigrali fudbalsku utakmicu koja je završena neriješeno (4:4). Pored dobre zabave i puno golova, djeca su imala priliku da vide dječake i djevojčice kako zajedno igraju fudbal i tom prilikom nauče nešto više o fer pleju i sportu.

Organizator današnjeg egzibicioznog meča je Omladinski savjet Srebrenice u saradnji sa neformalnom grupom Bunt protiv mrženje, “Ljetnjom školom fudbala za djevojčice i djevojke” i FK “Guber”.

utakmica dječaci i djevojčice bunt 03

Cilj ovakvih aktivnosti je promocija mira, tolerancije i pomirenja, poručuju organizator.

Ovo je bila probna utakmica pred meč koji će se odgrati 12. septembra između škole fudbala FK “Guber” i grupe Bunt protiv mržnje, za koju će igrati mladi, predstavnici lokalne samouprave kao i vjerskih institucija.

utakmica dječaci i djevojčice bunt 04

U petak, 22. avgusta završava se druga “Ljetnja škola fudbala za djevojčice i djevojke”, tom prilikom odigraće se utakmica između polaznica ove škole i pionira fudbalskog kluba “Guber”. Utakmica je zakazana za 10:00 časova na gradskom stadionu na Vidikovcu.

You must be logged in to post a comment Login