Odbornici SO Srebrenica na vanrednoj skupštini o kreditnom zaduženju

Za 17. april zakazana je vanredna sjednica Skupština opštine Srebrenica sa jednom tačkom dnevnog reda a to je Prijedlog odluke o kreditnom zaduženju opštine Srebrenica u iznosu od milion konvertibilnih maraka. Kako piše Radio Glas Drine studio Srebrenica, pregled neizmirenih obaveza sa stanjem 31.12.2013. godine po podacima opštinskog odjeljenja za finansije iznos 1.682.044,02, što je bio motiv za zaduženje Opštine Srebrenica.

Do sada, Opština Srebrenica nije bila kreditno zadužena ali ako se uzme u obzir da je budžet Opštine Srebrenica 7.263.343 KM i više je potrošački postavlja se pitanja kada će na red doći razvoj i oporavak naše Opštine Srebrenica.

Međutim, ekonomska situacija u zemlji je sve teža a prijedlog o kreditnom zaduženju naše opštine predložen je prilikom usvajanja budžeta i donesen je i zaključak da se budžetski deficit ili gubitak u poslovanju opštine u posljednje dvije godine utvrdi i da se opština kreditno zaduži da bi sanirala taj deficit.

Za kapitalna ulaganja budžetom za 2014. godinu planirano je 1.409.000 KM i razlika sredstava predviđena je za vraćanje kredita i budžetsku rezervu.

You must be logged in to post a comment Login