Odbornici SO Bratunac i o KK „Bratunac“, stanje u opštini sve teže

Danas je održana deseta redovna Skupština opštine Bratunac gdje je prisustvovalo 14 odbornika, od 25 ukupno, a osim optužbi na račun odlazećeg načelnika ništa konkretno za građane, a situacija sve teža.

Na ovoj skupštini, kao i prošlim kada je izglasan opoziv načelniku Srđanu Rankiću, nije bio prisutan načelnik, te se i na ovom zasjedanju najviše govorilo o njemu, a pljuštale su i optužbe.

Rankić je objavio saopštenje u kojem je na optužbe odgovorio optužbama.

Govorilo se i to tome što je KK „Bratunac“ raspustio ekipu i odustao od takmičenja. Rečeno je da načelnik nije primio predstavnike kluba kako bi se postigao dogovor.

Kako je rečeno, klub je dobio priliku da igra u Drugoj ligi RS, nakon Premijer lige BiH i Prvoj ligi RS, za šta je optužen odlazeći načelnik.

Savjet za sport i kulturu ove opštine nije mogao da pomogne KK „Bratunac“ za koji je ostalo oko 18.000 KM iz sredstava predviđenih za spot, a njima je potrebno nekoliko puta više do kraja godina, ali je rečeno da je klub trebao da nastavi takmičenje u nižoj ligi jer za to ima novca.

Rankić je za probleme u KK „Bratunac“ optužio rukovodstvo kao i članove Predsjedništva kluba koje čine mnogi privrednici, pozvavši ih da sponzorišu klub jer je ova lokalna zajednica bila jedini sponzor.

Usvojen je izvod iz zapisnika protekle zasjedanja zasjedanja SO Bratunac.

Glasovima prisutne većine donesena je odluka da se odluke Nadzornog i Upravnog odbora u proteklom mjesc dana u Komunalnom preduzeću „Gradska čistoća“ i vodovodu KP „Rad“ proglase nevažećim.

Usvojene su dvije odluke, a nakon druge tačke napravljena je pauza, a na dnevnom redu bilo je ukupno 14 tačaka među kojima razrješenja direktora, članova upravnih odbora i imenovanje novih.

Kao najvažnija istaknut je Rebalans budžeta za 2022. godinu jer se ova opština nalazi u teškom periodu i dugovanja rastu, o čemu nije raspravljano.

Situacija koja traje već neko vrijeme u ovoj opštini najviše pogađa građani ove opštine i po svemu sudeći će da potraje.

Fotografija objavljena uz saopštenje Srđana Rankića

You must be logged in to post a comment Login