Odaberite jedan prolaz i otkrijte svoj najdublji strah

Pogledajte dobro slike i odaberite jedan prolaz u koji biste najmanje rado zavirili u stvarnosti.

U prijevodu – koji ulaz vas najviše plaši?

Kad smo suočeni sa svojim najvećim strahovima, možemo da saznamo toliko toga o nama samima. Kada osvijestite svoju sjenku, ostaje vam samo da joj se približite.

Ulaz 1

Ako vam je ledena jama najstrašnija, to je vjerovatno zato što ste u potrazi za emocionalnom toplinom u vašem životu. Ne sviđa vam se ideja da budete sami i sama usamljenost izaziva kod vas veliko nezadovoljstvo i frustracije. Bojati se ovog ulaza zapravo može biti dobra stvar. Suočiti se sa samoćom je zastrašujuće i bolno i osoba pati zbog toga – ali kad se suočite, izaći ćete kao pobjednik.

Ulaz 2

Ako vas je ovaj tunel prestravio, to znači da morate hitno da odete na remont uma, tijela i duše. Vama treba vrijeme za odmor, refleksiju i za preporod. Mutna voda u tunelu simbolizuje zamagljene misli, a tama u dnu tunela simbolizuje strah od neizvjesne budućnosti. Vrijeme je da napravite korak izvan vaše zone udobnosti i učinite nešto. Za vas je neophodno da zastanete, dobro razmislite o svemu i provedete neko vrijeme u samoći i meditaciji. Nakon toga, tunel vašeg života će postati svjetliji i prijatniji. Preuzmite kontrolu.

Ulaz 3

Ako se bojite da uđete u ovu razrušenu zgradu, najverovatnije se osjećate vrlo jako i sigurno. Imate sklonost prevelikoj analizi i premišljanju, trebalo bi da sebi priuštite malo više spontanosti. Vrijeme je da srušite neke stare koncepcije i nepotrebne zidove. Tako davno ste ih podigli! Preispitajte iskreno svoje srce, jesu li vam zaista pomogli? Život se sasvim dobro brine sam za sebe i bez vaše intervencije, on se zapravo sam živi i uvijek će naći načina da se nastavi. Ne možete uvijek sve da kontrolišete.

Ulaz 4

Da pogodimo, ovo izgleda kao noćna mora za vas. Ako vas ova kolibica izluđuje, to znači da vjerovatno imate puno ljubavi da date. Vi ste kućni, porodični tip, tu je vaše srce. Bojite se slomljenog srca i rasturenog doma, razjedinjene porodice. Problem je što vi znate da proživljavate svoju tugu iznova i iznova. Ako ne možete da razbijete ciklus bolnih emocija, postoje šanse da ste zarobljeni u ponavljajućem disfunkcionalnom obrascu ponašanja. Vaša bol će postati mentalna navika. Ova navika može i mora biti slomljena. Emocija je pomalo kao neko ko vam kuca na vrata da bi prenio poruku. Ako ne odgovarate, nastaviće da kuca sve dok ne otvorite. Otvaranje vrata vašim osjećajima znači da ćete naučiti da ih razumijete. Ne bježite od njih. Vratićete se jači. Zakoračite u novi svijet i u ovog sretnog sebe.

Ulaz 5

Ova rupetina ili bezdan je zaista strašna! Teško je tačno znati šta je tamo dolje. Ako biste tu upali, bilo bi vrlo teško spasiti vas. Vi ste previše oprezni i bojite se “skoka” u rizik, u nepoznato – iako vas srce vuče tamo. Strah vas uvijek vraća na sigurno jer mislite… niko neće biti tu da vam pomogne ako stvari krenu kako vi niste očekivali. A često krenu. Je li to automatski loše? Zaista je vrijeme da duboko udahnete i krenete u smjeru svojih snova. Sjetite se uvijek one kako ljudi najviše žale za onim što se nisu usudili da urade!

Ulaz 6

Ako vam je ova zečja rupa jeziva, to može biti zato što niste sigurni u ono što želite u životu. Prolaz ispod zemlje simbolizuje da imate neke ideje ili čak cijeli dio sebe koji treba da bude “iskopan”. Tajna uspjeha je razvijanje jasnog smisla pravca kretanja. Vrijeme je da vaše snove pretvorite u jasne, konkretne, zapisane ciljeve. Mi postajemo ono na šta mislimo većinu vremena. Dva faktora koja odlučuju šta će se dogoditi u našim životima više nego bilo koji drugi su – ono na što mislimo i kako mislimo – većinu vremena. Napravite plan. Izađite iz rupe!

Ulaz 7

Ako vas ovaj prolaz podsjeća na sve užase horor filmova, to bi moglo da simbolizuje potisnute, “pokopane” stvari, stvari davno zaboravljene. Ovaj prolaz također simbolizuje strah od nove faze u vašem životu koja dolazi. Koje su to promjene koje vas toliko plaše? Promjena je dobra, promjena je rast, promjena je jedina konstanta u ovom svijetu. Svi problemi proizlaze iz našeg opiranja promjenama koje život nosi i onome što jeste! Pati jedino onaj koji pruža otpor stvarnosti. Opustite se…

Ulaz 8

Ova vrata kao da vode u tamnicu Hanibal Lektora… Vrata su jarko plave boje; boje koja simbolizira nebo i more. Ali kad uđete, nalazite se u totalnom mraku. Teško je išta napraviti u takvom prostoru. Ponekad ste malo kruti. Vaša striktnost i ozbiljnost vas ponekad sprječavaju da doživite više od života. Naučite da budete spontaniji, vrijeme je za predah. Idite negde, otputujte, promijenite sredinu… Promijenite dnevnu rutinu! Svakodnevna kolotečina i sivilo je najpogubnije za čovjeka, tada vjerovatno nismo daleko od života zombija koji bi mogli da žive iza ovakvih vrata u mraku i koji simbolički predstavljaju upravo mehanička obavljanja zadataka, bez razmišljanja, bez ljubavi i bez strasti za životom. Trgnite se!

test-prolazi

Izvor: Radio Sarajevo

You must be logged in to post a comment Login