Od 13 lica, četiri predata Tužilaštvu BiH – Jedno lice je iz Skelana

Kako je objavljeno u medijima, među uhapšenim je i jedno lice iz Skelana, Opštinski odbor SNSD-a danas je održao konferenciju za medije, gdje je između ostalog, od predstavnika Opštine Srebrenica tražio da se javno ograde od pojedinaca koji su u proteklom periodu uhapšeni od strane Državne agencije za istrage i zaštite ugled ove opštine.

Prema zvaničnim informacijama, policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) juče su, 3, oktobra, realizovali operativnu akciju „Plug“ na području Kantona Sarajevo, Tuzlanskog kantona i opštine Srebrenica, u okviru koje su pretresli stambene i poslovne objekte i pokretne stvari na 17 lokacija.

Slobode je lišeno 13 lica, koja su sprovedena u prostorije SIPA-e radi kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenih. Nakon okončanja navedenih aktivnosti četiri lica lišena slobode predata su u dalju nadležnost Tužilaštvu Bosne i Hercegovine.

Prilikom pretresa otkriveno je i privremeno oduzeto 3.250 kilograma duvana za nargilu, 509 kilograma uglja za nargilu, 15.400 evra, 3.350 KM i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz da su počinjena krivična djela organizovani kriminal, nedopušten promet akciznih proizvoda, nedopušteno skladištenje robe, krijumčarenje i zloupotreba službenog položaja, propisana Krivičnim zakonom Bosne i Hercegovine, saopteno je.

You must be logged in to post a comment Login