Od 1. do 6. maja manifestacija “Đurđevdanski dani – Bratunac 2016”

I ove godine, od 1. do 6. maja, 15. put će u Bratuncu biti održani dani kulture i sporta “Đurđevdanski dani – Bratunac 2016“. Organizator ove kulturno-sportske manifestacije je Narodna biblioteka Bratunac, a pokrovitelj je Opština Bratunac.

“I ove godine Narodna biblioteka Bratunac u saradnji sa Opštinom Bratunac organizuje tradicionalne 15. ‘Đurđevdanske dane’. Program aktivnosti je, kao i uvijek, raznovrstan i bogat i očekujemo veliki broj posjetilaca, kako iz naše tako i iz susjednih opština. Moguće da će doći do nekih izmjena u programu, ali u smislu učestvovanja još nekih organizacija, horova i slično, ali je u suštini sve poznato“, rekao je za naš portal Slavoljub Mlađenović, direktor Narodne biblioteke Bratunac.

Plan aktivnosti je sljedeći:
1. maj – Turnir u tenisu, na terenima na Rajskoj plaži, od 10.00 časova; takmičenje u tucanju jaja na Gradskom trgu, od 11.00 časova; veče folklora na Gradskom trgu, od 20.00 časova.

2. maj – Turnir u šahu u Domu penzionera, od 10.00 časova; biciklijada na Gradskom trgu, od 11.00 časova; koncert grupe “Partibrejkersi“ na Gradskom trgu, od 21.00 čas.

3. maj – od 18.30 Aktivnost pod imenom “Stvaralaštvo osnovnih škola“ na Gradskom trgu, a učestvuju osnovne škole “Petar Kočić“ iz Kravice i “Branko Radičević“ iz Bratunca.

4. maj – od 18.30 Gradski trgu, “Stvaralaštvo osnovnih škola“, a ovaj put učestvuju dječije obdanište “Radost“ Bratunac i Osnovna škola “Vuk Karadžić“ Bratunac.

5. maj – Likovna kolonija učenika osnovnih škola i Dječije obdanište, na Gradskom trgu od 10.00 časova; Veliki opštinski kros osnovnih škola od 11.00 časova na Gradskom stadionu.

6. maj – Krsna slava Opštine Bratunac, lomljenje slavskog kolača u 11.00 časova, u crkvi Presvete Paraskeve u Bratuncu.

Pozivamo sve zainteresovane građane da prisustvuju “Đurđevdanskim danima“ u Bratuncu i time doprinesu ovoj tradicionalnoj manifestaciji, poručili su organizatori.

You must be logged in to post a comment Login