Obilježen “Noć muzeja ” u „Rimskom municipiumu“ Skelani

U Arheološkom muzeju „Rimski municipium“ u Skelanima sinoć je održana manifestacija “Noć muzeja” povodom Međunarodnog dana muzeja u okviru kojeg je organizovan kulturni program i predstavljena postavka za posjetioce.

Direktorica JU Arheološkog muzeja “Rimski municipijum” u Skelanima Svjetlana Marković zadovoljna je sinoćnom manifestacijom.

“Mi već petu godinu zaredom obilježavamo Evropsku noć muzeja. Učenici Osnovne škole ‘Kosta Todorović’ iz Skelana napravili su prigodan program i na taj način otvorili manifestaciju”, kaže Markovićeva.

Ona se zahvalila Opštini Srebrenica koja finansijski podržava manifestaciju „Noć muzeja“ i Osnovnoj skoli „Kosta Todorović“ Skelani čije rukovodstvo, nastavnici i učenici učestvuju u organizaciji i kulturnom sadržaju manifestacije.

Inicijativu za održavanje Evropske nocći muzeja pokrenula je Francuska 2004. godine i to da bude treća subota u maju koja je najpribližnija 18. maju. Svake godine se povećava broj muzeja i ustanova kulture koji se pridružuju ovoj manifestaciji sa raznolikim kulturnim sadržajima.

You must be logged in to post a comment Login