Obilježen Dan opštine Srebrenica, nagrađeni uspješni

Danas je obilježen Dan opštine Srebrenica svečanom sjednicom Skupštine opštine Srebrenica.

Pored predstavnika opštinske vlasti, odbornika, javnih institucija, vjerskih predstavnika, organizacija i pojedinaca, obilježavanju Dana opštine Srebrenica prisustvovao je i Ramiz Salkić, potpredsjednik Republike Srpske.

Nakon 1991. godine Dan opštine Srebrenica obilježavao se u različitim terminima, da bi od 2002. godine zvanični dan bio 21. decembar. Na 13. redovnoj sjednici Skupštine opštine Srebrenica odbornici su jednoglasnom odlukom vratili stari datum 11. mart kao Dan opštine Srebrenica.

“Poslije 23 godine proslavljamo Dan opštine, 11. mart i to pokazuje da je dijalog rješenje za sve naše različitosti jer je Skupština opštine jednoglasno donijela odluku da Dan opštine bude upravo ovaj datum kao što je bio i prije ratnih dešavanja”, rekao je Miloš Milovanović, predsjednik Skupštine opštine Srebrenica.

Načelnik opštine Srebrenica Ćamil Duraković i predsjednik Skupštine opštine Srebrenica Miloš Milovanović čestitali su svima Dan opštine Srebrenica.

“Odluka o obilježavanju 11. marta – Dana opštine veliki je politički iskorak za ovu Skupštinu jer ona predstavlja zajednički i legitimni kompromis svih građana opštine Srebrenica koji žele živjeti u miru i prosperitetu”, rekao je Ćamil Duraković, načelnik opštine Srebrenica.

11. mart  se obilježava kao dan oslobođenja Srebrenice od okupatora u Drugom svjetskom ratu.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik iz opravdanih razloga danas nije mogao da bude na svečanoj skupštini ali je svima zaposlenim i građanima Srebrenice čestitao Dan opštine.

Načelnik Duraković istakao je i dosadašnje rezultate, otvaranja novih proizvodnih pogona, investicija kao i oko 200 novih radnih mjesta koja su otvorena u 2014. godini.

Uručene su nagrade i priznanja uspješnim preduzećima, kolektivima i pojedincima. Zlatna plaketa dodjeljena je firmi “Prevent” Srebrenica, srebrena plaketa uručena FK „Guber“ Srebrenica, posthumno, srebrenom plaketom odlikovan je mr. Milan Jovanović, a bronzanu plaketu ove godine dobila je Narodna biblioteka Srebrenica. Priznanja i novčane nagrade uručenje su i đacima generacije osnovnih škola kao i priznanja radnicima iz javnih preduzeća za radni staž deset i više godina.

You must be logged in to post a comment Login