Obilježavanje Dječije nedjelje u Bratuncu

Centar za socijalni rad Bratunac i Crveni krst Bratunac nizom aktivnosti počeli su sa obilježavanjem Dječije nedjelje gdje nisu izostavili djecu sa posebnim potrebama.

Predstavnici Centra za socijalni rad Bratunac i Crvenog krsta Bratunac, u saradnji sa osnovnim školama “Branko Radičević” i “Vuk Karadžić”, počeli su sa obilježavanjem Dječije nedjelje družeći se sa učenicima koji pohađaju odjeljenje sa posebnim potrebama na području opštine Bratunac. Kreativna uspomena na zajednički provedeno vrijeme je “Drvo otisaka”.

Voloneteri Crvenog krsta posjetili su Dječije obdanište „Radost“ gdje su mališanima pokazali kako se pravi i sanira realistički prikaz posjekotine.

U toku ovogodišnje manifestacije Crveni krst će u saradnji sa Centrom za socijalini rad podijeliti deset higijenskih paketa djeci iz socijalano ugroženih porodica sa područja opštine Bratunac.

Manifestaciju “Dječija nedjelja” ove godine se obilježava pod sloganom „Dječiji svijet-moj svijet”, s ciljem aktivnog uključivanja djece s poteškoćama u razvoju u sve aktivnosti ravnopravno.

You must be logged in to post a comment Login