Obilježavanje „Dječije nedjelje u Biblioteci“

Devetu godinu za redom Narodna biblioteka Srebrenica obilježava dječiju nedjelju pod nazivom „Dječija nedjelja u biblioteci“ kada našu ustanovu posjete mališani starije grupe Dječijeg vrtića „Poletarac“, učenici prvog i drugog razreda „Prve osnovne škole“ Srebrenica“ i Područne škole u Potočarima.
„Dječija nedjelja u Biblioteci“ počinje u utorak, 08. Oktbra 2013. Godine sa posjetom učenika prvog razreda „Prve osnovne škole Srebrenica“.
Kroz kreativne radionice djeca se upoznaju ujedno i sa radom i funkcionisannjem biblioteke, sa fondom Dječijeg odjeljenja koji nudi veliki broj publikacija primjerenih njihovom uzrastu a ovom prilikom se upoznaju i sa daljom i bližom prošlošću opštine Srebrenica tokom posjete Muzejskoj zbirci Biblioteke.Zajednički program Dječije nedjelje ove godine po prvi put u organzaciji četiri institucijePo prvi put ove godine, Narodna biblioteka Srebrenica zajedno sa Dječijim vrtićem „Poletarac“, „Prvom osnovnom školom Srebrenica“ i Domom zdravlja Srebrenica organizuje zajednički program aktivnosti u toku Dječije nedjelje.
Stručni tim iz Doma zdravlja će posjetiti školu i obdanište kada će najmlađe sa temama iz zdravstva dok će starija grupa iz „Poletarca“ posjetiti kabinet načelnika opštine Srebrenica, Narodnu biblioteku, Vatrogasnu jedinicu i svoje drugare koji su ove godine učenici prvog razreda osnovne škole.
Ovogodišnji zajednički program Dječije nedjelje ujedno promoviše i zajedničke ciljeve na kojima treba da radi cijela zajednica a to su:
– usmjeriti pažnju najšire javosti prema potrebama i mjestu djece u
društvenoj zajednici,
– organizovati posebno i prigodno odabrane igre, priredbe i
stvaralačke aktivnosti djece i za djecu,
– pokrenuti nove akcije od šireg značaja za razvoj i odgoj djece,
– podržavati volonterski, društveni i stručni rad odraslih sa djecom,
– podsticati aktivnu participaciju djece u aktivnostima lokalne zajednice.
NBS

You must be logged in to post a comment Login