Obilazak romantične Venecije u gondoli

Romantična Venecija stvorena je za uživanciju i opuštanje. U njoj možete uživati u remek djelima umjetnika najvećeg kalibra, ali i kročiti stopama Jamesa Bonda.

Plovite Venecijom u gondoli

Put u Veneciju ne bi bio potpun bez plovidbe kultnom gondolom. Možete biti uvjereni da ste u sigurnim rukama jer svi gondolijeri prolaze posebnu obuku za ovaj posao te dobivaju licencu.

Obilazak venecijanskih majstora umjetnosti

Venecija je unikatno i vrijedno skladište umjetnosti. Od Srednjeg vijeka do sredine 18. vijeka, umjetnici najvećeg kalibra ostavili su svoj znak po cijelome gradu. Pogledajte Titianovo ‘Uznesenje Djevice’ iznad oltara u I Frari, Tintorettovo remek djelo zvano ‘Raspeće’ ili Tiepolove monumentalne freske u Pieti.

Ako pak odaberete samo jednu stanicu za razgledavanje umjetnosti, tada se uputite u Gallerie dell’Accademia.

Uzmite vremena za aperitive

Za ‘vrijeme aperitiva’ u Veneciji mnogi zauzmu svoja mjesta u barovima, uz nanizana pića i grickalice, na sjeverozapadnoj strani Rialto mosta.

Pogled na Veneciju iz ptičje perspektive

Sa gotovo 99 metara, Campanile je najviša zgrada u Veneciji. Sagrađena je između 888. i 912. godine. Zgrada je kolabirala u julu 1902., ali je izgrađena iznova tačno onakva kakva je bila i na istom mjestu. Rimski car Frederik III. popeo se na vrh na leđima konja 1451., no danas turisti koriste lifotove. Pogled je izvanredan!

Uživajte u lokalnom vinu

Vinogradarsko područje koje se proteže od Veneta pa sjeveroistočno do pokrajine Friuli je, nakon Toskane i Pijemonta, jedan od italijanskih najjačih vinskih regija s dobrim bijelim vinom poput Tocai i Soave, te podupirano sa čvrstim crvenim poput Valpolicella i Cabernetom franc. To znači da se gotovo svi lokali u Veneciji mogu pohvaliti dobrom vinskom kartom.

Šetnja stopama Jamesa Bonda

Palata Pisani iz 17. st., koja je sada muzički konzervatorij, je korištena za scenu pucnjave na kraju filma o Jamesu Bondu ‘Casino Royale’.

Stavi masku i pridruži se karnevalu

‘Carnevale’, najveći i najpoznatiji svjetski maskirani bal postoji još od srednjeg vijeka, ali je došao na svoje u 18. vijeku. Danas posjetioci često posjećuju Trg Svetog Marka kako bi pogledali karneval ili u njemu učestvovali.

Stanovnici Venecije pak organiziraju svoje privatne zabave ili se sakupljaju na manjim trgovima.

Odmorite u baru na obali

Voda, voda svuda. I prekrasna mjesta za popiti piće. Najbolji waterside barovi su Al Chioschetto za uživanje Zattere, Vincent Bar za mirnu atmosferu i Taverna del Campiello Remer kao postolje na Grand Canalu.

Izvor: 24sata.hr

You must be logged in to post a comment Login