Kada čistimo kuhinju, nikad ne pomislimo na teglice sa začinima. Pazimo da uvijek temeljno operemo daske za sječenje, radnu površinu, sudoper, suđe, pa čak i...
Nedavna istraživanja u “Journal of Allergy and Clinical Immunology” sugerišu sljedeće. Naime, prema studiji, osobe sa osetljivošću kao što je netolerancija na laktozu na kravlje...
Prema kineskoj astrologiji, 2024, počevši od 4. februara biće godina drvenog zmaja, vrlo energičnog, vitalnog i ujedno tajanstveno imaginarnog bića. To je peta životinja kineskog...
Biću iskrena prema vama. Kao mlađa spavala sam sa oženjenim muškarcima. Sjećam se jedne večeri u Parizu, sreli smo se u baru, popili koju čašocu...
Ne troši dragocjeno vrijeme na ljude koji te ne žele – Prestani voljeti nekoga ko ne voli tebe. Ako osjećate duboku ljubav prema nekome, ali...
Kako biste skuhali jela s bijelim lukom bez greške, nije važno samo koristite li ga u svježem ili suhom obliku, nego i kada ga ubacujete...
Makadamija, koja potječe iz Australije, prvotno je nazivana “orah Queenslanda” od strane prvih doseljenika iz Europe. Njezine plodove, do sredine 19. stoljeća, konzumirali su isključivo...
Izbor karmina nije nimalo lak, a da biste to uradili ispravno, važno je uzeti u obzir niz faktora, od kojih je glavni ton kože. U...
Iako na proces starenja utiču različiti faktori, od genetike do kvaliteta života, moguće je izdvojiti horoskopske znakove koji vječno ostaju mladi, kao i one koji...
Ljekari često preporučuju urme osobama sa anemijom zbog velikih količina gvožđa koje sadrže, ali, ovaj slatki plod bogat je i drugim jedinjenjima koja doprinose očuvanju...