Novogodišnji koncert u Kući dobrih tonova

Večeras je u Kući dobrih tonova u Srebrenici održan Novogodišnji koncert na kojem su se predstavila djeca koja četiri godine pohađaju muzičku nastavu.

Na koncertu najviše je bilo roditelji koji su uživali u muzičkom programu koji su pripremila djeca iz Skelana, Potočara, Bratunca i Srebrenica.

Superar posjećuje više od 350 mališana koji pohađaju horsko pjevanje, sviraju klavir, električne i akustične gitare, harmoniku udaraljke i bubnjeve, klarinet i uče njemački jezik i moderni ples.

“Ova godine za nas je veoma važna. Imali smo neke od najznačajnijih koncerata do sada kao što je nastup pred papom Franjom u Sarajevu koji se održao 6. juna. Takođe, bitan koncert održalio smo uoči Samita u Beču na kojem su bili brojni političari iz regije”, rekao je Ismar Porić koji je ove godine dobio nagradu Filipin anđeo u Njemačkoj a sredstva na ime nagrade iskoristio za snimanje pjesme i spota “We want to sing together”.

“Nagradu sam dobi kao Ismar Porića zahvaljujući kolektivu Superara i smatram da je važno ulagati u djecu, pored intelektualnog ulagati i finansijski. Od novčane nagrade koju sam dobio snimili smo pjesmu i spot koja je juče zvanično objavljena a čime želimo promovisati Superar i poslati poruku mira i ljubavi iz Srebrenice”, poručio je Porić.

Prema riječima Porića naredne godine plan je pokrenuti dječiji orkestar u Sarajevu na istom principu kao u Srebrenici.

Komplatan sadržaj u Kući dobrih tonova kao i česta putovanja i turneje dječijeg hora Superar su besplatna za svu djecu.

Za djecu koja nekoliko puta dolaze u ovu kući najznačajnije je druženje i muzika.

“Ova škola mi se dopada zato što je muzikalna i zato što ima puno djece”, rekao je Miljan Ivanović iz Bratunca.

“Ja pjevam u horu i sviram bubnjeve i danas ćemo izvesti nekoliko kompozicija. U ovoj školi mi se dopada to što ima mnogo putovanja, druženje sa novim prijateljima, pjevanje”, rekao je Malik Halilčević koji živi u Srebrenici.

“Danas sam nastupio sa horom Superar na novogodišnjem koncertu. Bilo je vema zanimljivo. Najviše mi se dopada što smo danas imali mnogo ljudi koji su došli da nas gledaju”, kazao je Ognjen Stevanović iz Srebrenice.

“U ovoj kući najviše mi se dopada to što ima mnogo djeca sa kojom se mogu sprijateljiti i puno instrumenata na kojima mogu svirati”, rekla je Nuđejma Kotorić iz potočara.

Kako je izgledao novogodišnji koncert pogledajte u galeriji fotografija.

You must be logged in to post a comment Login