Novo odjeljenje u Srednjoj školi “Vuk Karadžić” Ljubovija

Srednja škola “Vuk Karadžić” Ljubovija u školskoj 2018/19. godini, pored već postojećih obrazovnih profila, upisaće i jedno odjeljenje za učenike sa posebnim sposobnostima za informatiku – programerski smjer.

Direktor škole, Milan Jovanović, kaže da je istraživanjem sprovedenim među učenicima koji završavaju osnovnu školu, utvrđeno veliko interesovanje za računarski smjer, ali i da je stav nadležnog ministarstva da je potrebno dalje ulaganje u razvoj informaciono-komunikacionih tehnologija. Planirano je da u odeljenje bude upisano dvadeset učenika.

“Računarski smjer je dobra osnova za učenike koji planiraju da upišu tehničke fakultete i smjerove u vezi sa informatikom i programiranjem, a osim što ne čekaju na posao, IT stručnjaci su i među najbolje plaćenim zanimanjima”,  ističe Jovanović.

“Osmaci koji žele da upišu ovaj četvorogodišnji smjer polagaće i poseban prijemni ispit iz matematike 3. juna 2018. godine u našoj školi. Pripremna nastava iz matematike koju organizujemo za buduće učenike računarskog odeljenja počinje 21. aprila”, istakao je Jovanović

Pored pomenutog odeljenja, SŠ ”Vuk Karadžić” upisaće i:

– Gimnazija – opšti smjer, dva odjeljenja (60 učenika),

– Ekonomski tehničar, jedno odjeljenje (30 učenika),

– Kombinovano odjeljenje kuvar – trgovac (15+15 učenika).

Zainteresovani učenici mogu dobiti sve potrebne informacije u školi ili putem sajta škole, na fejsbuk stranici ili pozivom na telefon + 381 15 561 773.

Piše: Marko Medić

You must be logged in to post a comment Login