Nove opcije na Facebooku i Instagramu

Facebook i Instagram uveli su ili će tek uvesti nove opcije za ove društvene mreže.

Facebook Messenger je uveo opciju Instant Video koja korisnicima omogućava da sagovorniku pošalju videozapis situacije u kojoj se trenutno nalaze. Iako je Messenger već imao opciju videopoziva, sada su odlučili da uvedu i ovu mogućnost. Instant Video se može slati samo kada su oba korisnika online i kada oba imaju otvoren chat prozor Messengera. To će signalizirati ikona za snimanje koja će pulsirati uvek kada je moguće snimiti Instant Video.

Video će se prikazivati preko poruka koje ste do tada razmjenjivali s drugim korisnikom, a on će odmah moći da odgovori svojim videom, piše Index.

Mnoge ovo veoma podsjeća na Snapchat, a nakon što je Instagram već uveo svoje Stories, nema sumnje da je Mark Zuckerberg shvatio kolika je popularnost Snapchata i odlučio da učini sve što treba da je dostigne.

S druge strane, Instagram je za korisnike priredio mnoštvo novih funkcija koje bi uskoro trebalo da postanu dostupne na toj društvenoj mreži, ali uz malu caku.

Da biste ih koristili morat ćete da posjedujete iPhone 7. Naime, nakon predstavljanja novog modela i svih funkcija njegove kamere, Instagram je odlučio da iskoristi sve te prednosti i proširi mogućnosti za svoje korisnike.

Osim zumiranja, koje je već uvedeno za sve iPhone korisnike (a uskoro će biti omogućeno i za Android), Instagram će za iPhone 7 “elitu” preurediti i filtere koji će bolje moći da iskoriste nove senzore za boju koje sedmica nudi, piše PetaPixel.

Za iPhone 7 će stvoriti i potpuno novi filter koji ostali korisnici neće moći da koriste. Sve ove promjene će znatno uticati na kvalitet fotografija i videozapisa na Instagramu.

Izvor: N1

You must be logged in to post a comment Login