Novčana pomoć za socijalno ugrožene u Srebrenici

Još jedna humanitarna akcija sa ciljem prikupljanja pomoći za najugroženije Srebreničane. Ovu akciju pokrenula je Asocijacija studenata Srebrenice zajedno sa partnerima Bošnjačka islamska zajednica Växjö, BH udruženje Ljiljan Växjö, Udruženje logoraša Växjö, Lilium Bosniacum, BH Asocijacija mladih ”BLUSRCU”, Udruženje sjećanja na žrtve genocida ”Nikad Više”.

Aktivisti su obišli srebrenička sela Sućeska, Žutica, Jasenova, Pećišta, a u narednih nekoliko dana pomoć će biti uručena i povratnicima u drugim selima na području opštine Srebrenica. Akciji se pridružio i Salko Tursunovic, predsjednik Mjesne zajednice Sućeska, koji je iz vlastitih sredstava kupio šporet za grijanje i paket prehrambenih artikala za jednu šestočlanu porodicu u selu Pećišta.

“Cilj nam je pokazati udruženjima u dijaspori, da možemo biti sigurni, provjereni i transparentni organizatori humanitarnih akcija u zemlji, budući da u našim posjetama u inostranstvu ne tražimo sredstva za rad organizacije, već nastojimo što više da se fokusiramo na direktnu materijalnu pomoć povratnicima.”, rekao je Almir Salihović, vođa ove akcije.

Napominjemo da je prvi dio akcije bila sportska opreme za FK “Guber” i da se akcija nastavlja.

Budimo humani i pomozimo onima koji trebaju pomoć.

You must be logged in to post a comment Login