Nova prijava za podršku poljoprivredi Vlade Mađarske

Fondacija za održivi razvoj Republike Srpske “Progressus” dodjeljuje bespovratna sredstva fizičkim i pravnim licima koja se bave poljoprivrednom proizvodnjom i/ili preradom poljoprivrednih proizvoda za nabavku nove mehanizacije, opreme i alata proizvodenih u Mađarskoj.

Cilj Fondacije za održivi razvoj Republike Srpske „Progressus” i Vlade Mađarske je jačanje privrednih odnosa između Republike Srpske i Mađarske kroz povećanje efikasnosti i konkurentnosti poljoprivrednih proizvođača i prerađivača, razvoj tehnologije proizvodnje, unapređenje korištenja kapaciteta i upravljanja resursima, poboljšanje uslova održivosti i poslovanja.

Minimalni iznos podrške po korisniku je 2.500 evra. Maksimalni iznos podrške po korisniku je 25.000 evra. 70 odsto najviše su bespovratna sredstva.

Jedno fizičko ili pravno lice može podnijeti isključivo jednu prijavu na javni poziv. Isključivo jedna prijava može biti podnesena za jedno mjesto upotrebe mehanizacije, opreme i alata.

Javni poziv je otvoren do 14. oktobra 2023. godine.

Više detalja na OVOM LINKU.

Iz Fondacije za održivi razvoj Republike Srpske „Progressus“ rečeno nam je da je iz Srebrenice pristiglo dvije prijave za Javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava poljoprivrednicima za nabavku poljoprivredne mehanizacije, opreme i alata u prvom pozivu.

Radi se 65.000 evra za koliko je apliciralo dva srebenička poljoprivrednika.

You must be logged in to post a comment Login