Nije poznato da li će vrtić u Srebrenici povećati cijene svojih usluga

Dječije obdanište “Poletarac” iz Srebrenice jedno je od nekoliko pedagoških ustanova u Republici Srpskoj koje je uvelo režim zdrave ishrane, što bi zbog dodatnih troškova moglo da utiče na cijenu boravka djece.

Srebrenički rtić jedan je od najjeftiniji na regiji Birač jer je sufinansiran od strane Opštine Srebrenica.

“Cijene boravka djece u našoj ustanovi iznosi 120 KM, 60 KM plaćaju roditelji dok Opštine Srebrenica sufinansira preostalih 60 KM”, objašnjava Tifa Efendić, direktorica Dječijeg vrtića “Poletarac” Srebrenica.

Zbog prelaska na zdravi režim ishrane došlo je do povećanih troškova, a o povećanju usluga odlučiće Opština Srebrenica, odbornici Skupštine opštine.

“U izvještaju za prošlu godinu naveli smo da je došlo do povećanja troškova i shodno tome predložićemo i povećanje cijena naših usluga”, istakla je Efendićeva.

Vrtići koji su uzeli učešće u projektu zdrave ishrane dobili su i jelovnike po kojima se priprema hrana, a koji su rađeni po standardima Svjetske zdravstvene organizacije, a tokom redovnih mjerenja ocjenjuje se napredak djece i moguća odstupanja.

Već krajem prošle godine, zbog dodatnih troškova, većina obdaništva širom Republike Srpske koji učestvuju u programu povećali su cijene svojih usluga u prosjeku od 10 do 20 KM.

You must be logged in to post a comment Login