„Niče“ fabrika za proizvodnju namještaja

Autor: S. Salimović

Po povratku u Srebrenicu, Aziz Smajić se bavio proizvodnjom, popravkom i tapaciranjem namještaja. Bili su to poslovi sa malim kapacitetom, ali je Aziz odlučio da ozbiljnije krene u biznis. U Potočarima je izgradio veliku halu gdje je već počeo da proizvodi namještaj za šire tržište.

„Ovo je probni rad. Za fabriku namještaja potrebno je mnogo sredstava, ali, nadam se da ću istrajati u svojoj namjeri. Kreditno sam se zadužio, zaposlio pet radnika i počela je proizvodnja. Imam namjeru da ove godine zaposlim do 30 radnika, da proizvodimo veće količine komadnih dijelova koje ćemo plasirati na šire tržište. U drugom dijelu ovog objekta biće i salon namještaja“, kaže Aziz.

fabrika namještaja 02

U fabrici namještaja radiće provjereni majstori, a među prvim posao je dobio Bajro Gabeljić.

„Radio sam ovaj posao desetak godina. Drago mi je da je otvoren jedan ovakav pogon u Srebrenici, da mi povratnici možemo imati posao i da izdržavamo porodice“, napominje Bajro.

Aziz će uskoro završiti opremu kompletnog objekta, zaposliti nove radnike i krenuti u proizvodnju namještaja sa uvećenim kapacitetima.

„Možda je i rizično baviti se biznisom, ali namještaj uvijek treba i nadam se da ću uspjeti realizovati sve svoje ideje. Bez rizika nema ni uspjeha“, kaže Aziz.

You must be logged in to post a comment Login