Nevrijeme iza sebe ostavilo velike štete u Podrinju

Nevrijeme koje je juče zabilježeno na teritorijama opština Srebrenica, Bratunac, Milići ostavilo je iza sebe veliku materijalnu štetu na usjevima, vozilima i objektima koja će tek biti poznata.

Kako dobijamo informacije sa terena, oštećeni su krovoi kuća, pomoćni objekti, poljoprivredni usjevi, plastenici, vozila, a šteta se sabira.

Opšta poljoprivredna zadruga “Agrofood” Konjević Polje juče je imala velike štete uzrokovane nevrjemenom, praćenim jakom kišom, vjetrom i gradom.

“Postoji nešto na što ne možemo uticati, a to su vremenske nepogode. Nažalost, večeras nam se desilo upravo tako. Jaka i velika količina krupnog grada napravila je velike štete u našoj zadruzi: od oštećenja usjeva, staklenika, plastenika, pa sve do vozila i ostalih objekata. Želimo pokazati sa čime se sve susreće poljoprivreda, a da je ona ipak vrlo često omalovažavana i u radu i u cijenama”, objavili su iz OPZ “Agrofood”.

Iz Protivgradne preventive Republike Srpske navodi se da je juče dejstvovalo 15 protivgradnih stanica gdje je ispaljeno 40 projektila. U Bratuncu su dejstvovale tri stanice sa 6 projektila, u Srebrenici jedna sa 4 rakete, a Milićima jedna sa tri rakete. Najviše je ispaljeno u Banja Luci, 18 raketa.

You must be logged in to post a comment Login