Neprohodan put prema selima Luka i Krušev Do, u toku čišćenje

Prema informacijama koje smo dobili visina snijega u Srebrenici premašuje 30 centimentara dok je u višim krajevima ove opštine pokrivać preko 70 centimenara a u selu Luka i Krušev Do snijeg je preko jednog metra i otežano je čišćenje ove dionice puta.

“Na terenu je teška mehanizacija koja vrši čišćenje puta prema Luki i Krušev Do”, rekao je Hasudin Mustafić, koordinator poslova Civilne zaštite u Srebrenici. On je rekao je da nema ugroženog stanovništva na našoj opštini.

Javno komunalno preduzeća “Polet” juče je počelo sa čišćenjem snijega u gradskom dijelu, većina prilaza stambenim i javnim institucijama je očišćena. Uklanjanju snijega olakšava prestanak padavina i na terenu se nalaze dva preduzeća koja čiste snijeg.

Saobraćaj prema Bratuncu i Skelanim se odvija usporeno, bez prekida. Ekipe su na terenu i vrše čišćenje lokalnih i regionalnih puteva.

Snabdijevanje električnom energijom i vodosnabdijevanje je uredno, kako smo saznali.

Juče ništa bolje nije bilo ni na drugim regionalnim putevima u našoj zemlji. Regionalni put prema Sarajevu najredovnije se čistio dok je se na putu Konjević Polje-Bratunac nalazilo oko 10 centimentara ugaženog snijega.

Saobraćaj se odvija otežano po mokrom i zaleđenom kolovozu, vozačima se savjetuje oprez i upotreba zimske opreme u višim predijelima lanci.

U Srbiji situacija gora nego u našoj zemlji, većina regionalnih puteva bila je zatrpana snijegom, u to se uvjerio naš novinar koji je od Novog Sada do Srebrenice putovao čak sedam časova.

You must be logged in to post a comment Login