Do daljnjeg nema naplate parkinga

Na jučerašnjoj sjednici Skupštine opštine Srebrenica, odbornici su raspravljali i o naplati prakinga u našem gradu. Jedno je sigurno, parking se neće naplaćivati dok se, putem konkursa, ne pronađe preduzeće ili organizacija kojoj će se povjeriti taj posao a usvojena je nova odluka kojom se regulišu mjesta, vrijeme i cijene naplate parkinga u Srebrenici, RGD studio Srebrenica.

“Prije se nije moglo sa konjima doći u Srebrenicu a da na platiš ono mjesto gdje ćeš da svežeš konja. Od Starog grada prema Klisi sve su naplaćivali. Danas su konje zamijenil autima, ja mislim da bi auta trebala da plaćaju parking,” rekao jepotpredsjednik SO Srebrenica, Hamdija Fejzić, podsjećajući nas kako je nekad prije bilo u Srebrenici.

Odbornik Miloš Milovanović naglašava da se ne može ispred nekih ugostiteljskih objekata naplaćivati a ispred drugih se mora naplaćivati parking i da se mora postupati jednako prema svima.

Podsjećamo, Komunalno preduzeće “Polet” je od prošle godine počelo sa naplaćivanjem parkinga koja nisu usrećila sama građane jer su parkinzi ispred zgrada, preko noći, postala mjesta gdje se plaća parking. Takođe, parking se naplaćuje ispred većine ugostiteljskih objekata pa čak i na privatnim posjedima. Cijena parkinga na jedan sat iznosi 1,00 KM, što je više nego u susjednim opštinama koje naplaćuje parking.

SO Srebrenica je u više navrata raspravljala o ovim problemima i na jučerašnjoj sjednici zaključeno je da se parking neće naplaćivati dok se ne raspiše oglas kojim će se odabrati preduzeće ili organizacija koja će vršiti poslove naplate parkinga u Srebrenici prenosi RGD studio Srebrenica.

You must be logged in to post a comment Login