Nekadašnji igrač “Gubera”, Miljan Milinković potpisao ugovor za “Vel’ky Meder”

U Slovačku je otišao još jedan igrač koji je svoje prve fudbalske korake napravio u srebreničkom klubu “Guber”. Miljan Milinković potpisao je za slovački klub MŠK “Vel’ky Meder” koji nastupa u trećoj ligi, ugovor na godinu dana.

Mladi Miljan Milinković igra na poziciji desnog beka i štopera, u novembru puni 22 godine. Karijeru je počeo u “Guberu”, nakon čega nastupa u “Jedinstvu” iz Brčkog, “Drini” iz Zvornika, “Bratstvu” iz Bratunca.

“Zahvaljujući velikom humanitarcu i čovjeku, Muradifu Pašagiću, dobio sam priliku da se oprobam u Vel’ky Meder. Prije dva dana imao sam svoj prvi nastup u dresu ovog kluba u kup takmičenju i zabilježio sam jednu asistenciju i postigao gol”, kaže Milinković.

miljan milnković 03

Derbi susret, Milinković u dresu “Bratstva” iz Bratunca

Milinković je nastupao i za mladu Reprezentaciju BiH u fudbalu, a publika u Srebrenici pamtiće ga po tome što je sarajevskom “Želji” dao tri gola u Srebrenici, na prijateljskoj utkamici prilikom obnove rada FK “Guber” u Srebrenici.

“U ovom klubu imam sve uslove da napredujem, veoma dobro sam prihvaćen od strane igrača i stručnog štaba. Veoma sam zadovoljan i srećan” kaže Miljan.

miljan milnković 01

Milinković u dresu MŠK “Vel’ky Meder”

Pitali smo Miljana kakve su šanse “Gubera” u Drugoj ligi RS – Istok.

“Velika je mogućnost za mlade igrače da igraju kvalitetnu ligu. Po meni, veliki uspeh za jednu takvu opštinu koja nema puno stanovnika. Bez pojačanja biće malo teško, ne može se osloniti na domaće igrače jer ih nema puno, a liga je baš jaka i ima dobrih klubova”, istakao je Milinković.

You must be logged in to post a comment Login