Ne zatvara se granični prelaz Skelani – Bajina Bašta

Iako je najavljeno zatvaranje nekoliko graničnih prelaza između Srbije i BiH, stanovnici Skelana, opština Srebrenica, ipak mogu da odahnu.

Kako javlja Radio Sarajevo, Srbija će sutra u sedam sati zatvoriti nekoliko graničnih prijelaza sa BiH zbog novog soja koronavirusa (Covid-19) i to:

·  U nadležnosti Terenskog ureda Sjeveroistok sa sjedištem u Bijeljini: GP Bazinovci i GP Jamena.

·  U nadležnosti Terenskog ureda Višegrad: GP Most i GP Mokronozi.

·  U nadležnosti Terenskog ureda Zvonik: Pogranični prijelaz Zvornik, GP Bajina Bašta Skelani

“Neće biti zatvoreni granični prijelazi Ljubovija-Bratunac, međunarodni GP Šepak, Mali Zvornik i Karakaj”, rekao je savjetnik direktora Granične policije BiH Svevlad Hoffman za Radio Sarajevo.

Zamjenik Skupštine opštine Srebrenica Dragić Glišuć koji živi u blizini graničnog prelaza prvo je potvrdio ovu informaciju i najavio zatvaranje graničnog prelaza između Skelana i Bajine Bašte, ali je brzo saopštio da do toga neće doći.

„Obavještavamo sve stanovnike pograničnih opština Srebrenica i Bajina Bašta da je nakon intervencije suspendovana odluka o zatvaranju ovog graničnog prelaza Skelani – Bajina Bašta da će sutra biti normalan protok ljudi u roba i da ce život funkcionisati normalno kao i do sada“, napisao je Glišić na svom Facebook profilu.

You must be logged in to post a comment Login