Ne može dobra žena imati lošeg muškarca – 7 razloga zašto vas prava ljubav zaobilazi

Sigurno je većina vas čula za frazu “Kakve su ti misli takav ti je život” i da zapravo, dosta toga zavisi baš od naših misli.

Skoro pa svi mi imamo hiljade i hiljade misli, za neke smatramo da su čak i beznačajne, ali mogli bi se šokirati kada bismo pogledali širu sliku i shvatili koliko iste kreiraju našu realnost. Kreiramo realnost ponekad nesvjesno, a slika koja je rezultat i nije baš ono što mi želimo.

Donosimo vam sedam misli, koje bi vas mogle spriječiti da nađete pravu ljubav: 1. Ne želim da prihvatim kompromise u partnerstvu: Na ovaj način razmišljanja ubjeđujete sebe da su partnerski odnosi vječno puni ustupaka i kompromisa, što naravno u tolikoj mjeri nije prisutno. Inače, da je to stvarno tako mali broj ljudi bi bio u vezi.

2. Za ljubav ću biti spremna kada.. U ovom slučaju se javljaju brojne opcije i izgovori. Kao npr. “Kada smršam ću naći partnera”, “Kada riješim problema na poslu”, ” Kada zvaršim uređivanje stana” itd. Pojavu muškarca u svoj život ne ograničavajte ni sa čim. U tom slučaju ljubav koja je možda tu iza ugla, zbog takvog razmišljanja može biti otisnuta daleko u budućnost.

3. Izaći ću samo da vidim šta će se desiti, ne želim trenutno ništa ozbiljno Ovakvim razmišljanjem odaslaćete dvije poruke. Prva, da od tog sastanka ne očekujete mnogo, a druga šaljete univerzumu poruku da niste još uvijek vrijedni svoje prave ljubavi.

4. Znaću da je taj kad ga vidim Ako očekujete da će ljubav vašeg života samo tako pasti u vaše ruke, a da i sami ne učestvujete u pronalaženju, moguće je da ćete tako privlačiti samo one pogrešne. 5. Muškarac u životu mi nije potreban Ukoliko ovako razmišljate, onda podsvjesno ne ostavljate mjesta da se isti i desi u vašem životu.

6. Trenutno nemam vremena za ljubav Na ovakav način razmišljanja jasno pokazujete da je u vama u vašem životu sve preče od ljubavi. Da li mislite da ćete tako moći privući pravu ljubav?

7. Zašto bih vjerovala da ću određenim načinom razmišljanja privući pravog muškarca?! Jednostavno, ništa vas ne košta da razmišljate pozitivno. Zamislite rezultate kakve bi željeli da gledate. Usmjerite fokus na srećne i pozitivne ljude oko vas i pozitivne aspekte jedne veze.

Gledajte na ljubav kao na nešto što se može desiti bilo kada, a ne samo u dalekoj budućnosti. Zamjenite negativne i blokirajuće misli, i svjedočite drugačijim uslovima koji su vam na raspolaganju, piše Info Pult.

You must be logged in to post a comment Login