NBS – Svečanost povodom 55 godina postojanja

Uručivanje nagrada i zahvalnica autorima najboljih literarnih i likovnih radova konkursa “Moja biblioteka” održaće se u prostorijama biblioteke sutra,  22. septembra u 11:30 časova.

Takođe, sutra od 12:00 časova predstavljanje izložbe “Stari zanati Republike Srpske” autora Vladimira Đukanovića, višeg kustosa etnologa, održaće se u holu Kulturnog centra Srebrenica. Tokom programa proslave 55 godina rada i postojanja Narodne biblioteke Srebrenica održaće se i dodjela zahvalnica institucijama i pojedincima koji su potpomogli i unaprijedili rad biblioteke kao i koktel povodom obilježavanja godišnjice i dodjeljenje Povelje i nagrade “Đorđe Pejanović” za najbolju biblioteku u Republici Srpskoj za 2013. godinu.

Najbolji literarni rad “Moja biblioteka” u kategoriji nižih razreda osnovne škole, do 5. razreda, napisala je Dženita Ibišević, učenica 5. razreda “Prve osnovne škole” Srebrenica. U kategoriji viših razreda osnovne škole nabolji rad je napisala Tijana Pejić, učenica 9. razreda “Prve osnovne škole” Srebrenica a u trećoj kategoriji, srednja škola, najbolji rad je napisao Dušan Pejić, učenik 3. razreda gimnazije SŠC Srebrenica.

Najbolji likovni rad na konkursu, u kategoriji nižih razreda, naslikala je Ravijojla Krsmanović, učenica OŠ “Kosta Todorović” Skelani.

Konkurs “Moja biblioteka” je bio raspisan povodom obilježavanja 55 godina rada Narode biblioteke Srebrenica za učenike osnovnih škola i srednje škole na području opštine Srebrenica.

You must be logged in to post a comment Login