NBS osvojila nagradu Raiffeisen banke

Raiffeisen BANK d.d. Bosna i Hercegovina u sklopu konkurs za dodjelu sponzorstava u okviru projekta “Banka Vaših ideja 2014” odabrala 67 učesnika iz pet oblasti (obrazovanje, kultura, humanitarno djelovanje, sport i okoliš). Narodna bibliteka Srebrenice osvojila je 1 000 KM za uspostavljanje kreativne literarne radionice “Moja prva knjiga”.

Radionica “Moja prva knjiga” sprovodi se sa učenicima, članovima literarne sekcije osnovnih škola u Skelanima, Potočarima i Srebrenici a prva radionica održala se 2006. godine.

“Kao i do sada, učesnici će prvi dan radionice imati priliku da se upoznaju sa razvojem knjige kroz vijekove, kroz prezentaciju, od klesanja na kamenu, glini do elektronske knjige, koju znamo danas”, rekla je za eSrebrenica.ba Violeta Radić, bibliotekarka Narodne biblioteke Srebrenica.

Radionica “Moja prva knjiga” održaće se u mjesecu oktobru u sklopu godine obilježavanja 55 godina rada i postojanja ove institucije. Ova radionica će trajati dva dana a svi radovi će biti objavljeni u trećem Zajedničkom zborniku radova koji će biti posvećen obilježavanju jubileja naše biblioteke.

“Ovo je radosna vijest za našu ustanovu, i ovim putem se zahvaljujemo Raiffeisen banci što su prepoznali i našu ustanovu kao jednu u nizu koja treba biti podržana i na ovakav način”, rekao je Vladan Milovanović, direktor Narodne biblioteke Srebrenica.

You must be logged in to post a comment Login