NBS i Ognjen Pudara svojim radom pomažu biblioteke pogođene poplavama

Narodna biblioteka Srebrenica je 22. maja ove godine započela akciju „Knjiga za druga“ kako bi se i ova ustanova, sugrađani i korisnici na ovaj način priključili humanitarnim akcijama koje su sprovođene i sprovode se širom naše zemlje ali i širom svijeta, gdje god da se nalaze centri u kojima žive ljudi sa naših područja.

“Knjige nisu bila primarna, hitna pomoć i mi smo toga bili veoma svjesni ali isto tako najbolje mi, u Narodnoj biblioteci Srebrenica, znamo kako je to kada se počinje od nule, sa praznim prostorom i polupraznim policama na kojima se nalazi nekoliko stotina knjiga koje su tematski nezanimljive čitaocima ili čak neaktuelne po građi koju predstavljaju,” stoji u tekstu Narodne biblioteke Srebrenica.

“Akcija „Knjiga za druga“, pored uloge i zadatka koji primarno ispunjava a to je prikupljanje knjiga za biblioteke koje su pogođene nedavnim poplavama izgubile veći dio svog fonda, rezultirala je i gostovanjem pisca Ognjena Pudara u našoj Biblioteci. Nakon objavljivanja informacije na Facebook profilu Biblioteke da naša ustanova započinje sa akcijom prikupljanja knjiga na našu adresu stigla je jedan veoma pozitivna poruka a to je želja da se i svojim knjigama i doprinosom Ognjen Pudara priključi ovoj akciji. Njegova želja da učestuje je odmah prihvaćena a ujedno smo ovu priliku iskoristili i sa piscem ugovorili i manje druženje tokom kog će Pudara predstaviti svoj najnoviji roman „Na Neretvi jedan grad,” stoji u saopštenju Narodne biblioteke Srebrenica.

Posredstvom gosta biblioteka je dobila i knjige izdavačke kuće Promotej, u vrijednosti od 35.000 dinara ili približno 600 KM, a koje su poklonili učesnici obilježavanja 20. godina mature s Politehničke akademije Novi Beograd.

NBS je iz svog fonda izdvojila značajan broj knjiga i zajedno sa dosadašnjim poklonima naših sugrađana i prijatelja sakupljeno je 699 knjiga, koje će u koordinaciji sa Društvom bibliotekara proslijediti na prave adrese, bibliotekama u Doboju, Šamcu, Čelincu, Bijeljini, Maglaju, Obrenovcu.

Tokom jučerašnje posjete i promocije akcija „Knjiga za druga”  postala je bogatija za 103 knjige, čime se broj prikupljenih knjiga popeo na 802 knjige.

You must be logged in to post a comment Login