NBS – Obilježavanje “Dječije nedjelje” u Srebrenici

Narodna biblioteka Srebrenica nastavlja sa obilježavanjem “Dječije nedjelje u Biblioteci”. Kreativne radionice se ove godine održavaju od 07. do 10. oktobra 2014. godine, zbog već unaprijed utvrđenog termina održavanja koji nismo željeli da mijenjamo.

Učesnici radionica će biti učenici l i ll razreda “Prve osnovne škole” iz Srebrenice, Područne škole iz Potočara i OŠ „Kosta Todorović“ iz Skelana.

Radionica i druženje sa učenicima Područne škole u Potočarima održaće se u njihovim učionicama, u Potočarima, i zajedno sa zaposlenima iz Biblioteke djeca će praviti drvo dječijih prava a kroz rad će im biti predstavljena biblioteka i fond biblioteke.

Program „Dječija nedjelja u biblioteci“ za 2014. godinu:

07.10.2014. u 10:00h – 2. razred „Prve osnovne škole“ Srebrenica;
08.10.2014. u 09:00h – 1. razred Područne škole u Potočarima;
09.10.2014. u 09:30h – 2. razred Područne škole u Potočarima;
10.10.2014. u 09:30h – 1. razred „Prve osnovne škole“ Srebrenica.

Obdanište "Poletarac" u posjeti Narodnoj biblioteci Srebrenica - Dječija nedjelja

Radionica sa učenicima 1. i 2. razreda OŠ “Kosta Todorović“ Skelani održaće se u Područnom odjeljenju biblioteke u Skelanima.

Povodom obilježavanja dječije nedjelje Narodna biblioteka Srebrenica je organizovala izložbu dosadašnjih radova učesnika kreativnih radionica koja će biti postavljena u Multimedijalnoj  čitaonici Narodne biblioteke Srebrenica tokom mjeseca oktobra.

biblioteka literarni konkurs

Kreativna radionica „Dječija nedjelja u Biblioteci“ je počela da se obilježava 2004. godine, kada su gosti biblioteke bili mališani Dječijeg obdaništa „Poletarac“ i učenici 1. i 2. razreda OŠ „Petar Petrović Njegoš“ (danas „Prva osnovna škola“ ) Srebrenica. Kroz zajedničko druženje, kreiranje panoa učesnici radionice i radnici Biblioteke se međusobno upoznaju, djeci se predstavi biblioteka kroz promociju fonda Dječijeg odjeljenja, kao i Muzejska zbirka Narodne biblioteke Srebrenica. Tradicija dolaska i druženja u biblioteci je deceniju duga i sve manje je učesnika koji po prvi put dolaze u Biblioteku i upoznaju se sa knjižnim fondom koji je primjeren njihovom uzrastu.

NBS

You must be logged in to post a comment Login