NBS – Obilježavanje “Dječije nedjelje” u Potočarima

Osoblje Narodne biblioteke Srebrenica danas je bilo gost Područnoj školi u Potočarima, učenicima prvog razreda gdje je održalo kreativnu radionicu “Dječija nedjelja u biblioteci” povodom “Dječije nedjelje”.

Ovo je po prvi put da Narodna biblioteka Srebrenica gostuje u Područnoj školi u Potočarima, razlog je ekonomske prirode i do sada je bila praksa da učenici iz Potočara posjećuju Biblioteku.

dječija nedjelja u potočarima 02

“Po prvi put, bili smo gosti školi u Potočarima tako da, umjestno da nama djeca dođu, mi smo otišli djeci i sa njima održali radionicu”, rekla je za eSrebrenica.ba Violeta Radić, bibliotekarka Narodne biblioteke Srebrenica.

Tema radionice ima za cilj da približi djeci Biblioteku kao ustanovu, animira ih da sami dolaze i uzimaju knjige. Takođe, za druge razrede orgauzuju se radionice Dječijih prava, gdje se kroz kretivnost i umjetnički rad djece pravi Drvo dječijih prava.

dječija nedjelja u potočarima 03

“Ovo je jedan od načina da se mi, kao ustanova približmo djeci u njihovom najmlađem, najosjetiljivijem uzrastu i da oni naviknu da dolaze u Biblioteku i da čitaju”, istakla je Violeta Radić.

Narodna biblioteka Srebrenica sutra je gost drugom razredu Područne škole u Potočarima sa kojima, takođe, planira raditi navedene radionice. U petak, 10. oktobra u prostoru Biblioteke održaće se završna radionica sa prvim razredom “Prve osnovne škole” Srebrenica čime se obilježava tradicionalna deseta godina “Dječije nedjelje” koju organizuje ova institucija.

You must be logged in to post a comment Login