NBS – Kreativne radionice “Od srca dar”

Narodna biblioteka Srebrenica povodom Dana žena, 8. mart organizuje kreativne radionice „Od srca dar“.

Radionica će se održati u periodu od 01. do 08. marta u prostoru biblioteke.

Kreativne radionice “Od srca dar“ održavaju se petu godinu zaredom, na dvije lokacije, u prostorijama Narodne biblioteke Srebrenica u Srebrenici i Područnom odjeljenju biblioteke u Skelanima.

Želja nam je bila da u ovu aktivnost uključimo i učenike iz Područne škole Potočari. Datumi održavanja radionice sa djecom „Prve osnovne škole“ Srebrenica je 01. mart  a radionici će prisustvovati djeca četvrtih i petih razreda iz Potočara 04. marta od 11.00 sati koje će pripremiti tim Crea Thera International iz Srebrenice. Ostale radionce počinju od 13.00 sati, navodi se u saopštenju.

Održavanjem radionice „Od srca dar“ i pravljenje čestitki je ujedno prilika da se promoviše fond biblioteke i da se kroz djela domaćih i stranih pisaca izdvoje citati ili pjesme o majci, ženi i koji će biti na ovim čestitkama.

Napravljene čestitke će biti podjeljene 8. marta, na Dan žena čime će Biblioteka, Crea Thera International i učesnici radionice čestitati svojim ženskim korisnicima i sugrađankama ovaj praznik.

Prilikom  boravka u biblioteci učesnici radionica će posjetiti i Muzejsku zbirku Narodne biblioteke Srebrenica i pored rada na radionici upoznati se sa radom i fondom Dječijeg odjeljenja, navodi se u saopštenju Narodne biblioteke Srebrenica.

You must be logged in to post a comment Login