NBS: Dvanaesti put biblioteka nagrađuje aktivne članove

Narodna biblioteka Srebrenica već tradicionalno nagradila je i ove godine najbolje i najaktivnije članove biblioteke.

Bibliotekarka Violeta Radić uručila je priznanja nagrađrnima među kojima je trogodišnja Lena Hasić koja je iznajmila 15 slikovnica i drugu godinu zaredom je nagrađena.

Vanja Zekić je dobila zahvalnicu kao najaktivniji korisnik. Ona je član biblioteke već sedam godina i bila je nagrađivani najmlađi aktivni korisnik prije sedam godina. Prošle godine je pročitala 106 knjiga, a prisustvovala je radionicama Dječijeg odjeljenja.

Najviše knjiga, prema evidenciji baze korisnika Dječijeg odjeljenja, pročitala je Sandra Mijatović, ukupno 159 knjiga.

Pored nagrađene djece biblioteka je pohvalili Saida Šakića, Tamaru Petrović, Damjana Rakića, Lamiju Avdić, Viktora Radovića, Anu Mlađenović, Anđelu Vujadinović, Elmu Dženanović, Matiju Blagojevića, Filipa i Miloša Damjanovića, Tarika Jugovića koji redovno dolaze u biblioteku i čitaju izgrađujući svoj čitalački ukus i navike.

“Stariji osnovci nam se redovno prijavljuju kao učesnici konkursa i takmičenja koje u toku godine organizujemo, a s obzirom na ljubav koju pokazuju prema čitanju i naši mlađi korisnici će biti dio našeg takmičarskog rada u budućnosti”, kaže bibliotekarka Violeta Radić.

Prema evidenciji Odjeljenja za odrasle najviše knjiga je pročitala Jelena Bibić, ukupno 169. Jelena je godinama  je jedan od najboljih čitalaca i već nekoliko godina uručuju joj se zahvalnica za najviše pročitanih knjiga

Uručivanje zahvalnica je organizovano i za naše korisnike Područnog odjeljenja Skelani koje je prošle godine imalo 120 aktivnih korisnika. Najmlađi korisnik u Skelanima je Kalina Gagić, najaktivniji je bio Aleksa Čanić, a najviše knjiga je pročitala Vesna Jeftić.

“Posjeta biblioteci, čitanje knjiga, ali i prisustvovanje našim aktivnostima i radionicama su kriterijumi koje iz godine u godinu primjenjujemo kako bi imenovali najaktivnije ljubitelje knjige i pisane riječi. Mnogobrojni su korisnici naših usluga koji su se tokom godine istakli pa je i odabir najboljih uvjek neizvjestan do kraja decembra”, rekla je Radićeva.

Narodna biblioteka Srebrenica prošle godine imala je 557 upisanih korisnika koji su pročitali 8.462 knjige što ih raduje jer uprkos modernizaciji, knjiga je i dalje aktuelna i tražena.

You must be logged in to post a comment Login