Naredne sedmice biće poznate kompanije koje će graditi u Srebrenici

Naredne sedmice, 31. maja, biće poznate kompanije koje će graditi u Srebrenici na osnovu tendera koji je raspisao Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u Bosni i Hercegovini, sredstvima Vlade Srbije.

Tenderi su bili otvoreni do 9. maja za sanaciju mosta, i do 16. maja za projekat izgradnje novog obdaništa i sanaciju glavne saobraćajnice u centru grada.

“Mislim da će jedan tender dobiti firma iz Banjaluke, dok će druga dva firme iz Beograda”, rekao je Ćazim Salimović, savjetnik načelnika opštine Srebrenica koji je naglasio da je u proceduri izbor najboljih kompanija za pomenute projekte.

On je istakao da će UNDP uz asistenciju stručnjaka iz Srbije realizovati projekat do kraja.

“Vlada Srbije i Opština Srebrenica odlučili su da idu preko nas jer smo već dugo godina u Srebrenici i Bosni i Hercegovini, i pokazali smo, posebno u obnovi BiH nakon poplava 2014. godine, našu sposobnost da realizujemo ovako velike projekte”, rekao je ranije program menadžer UNDP-a u Bosni i Hercegovini Alexandre Prieto.

Kako je rekao, gradnja planiranih projekata očekuje krajem avgusta ili početkom septembra.

Na prvoj Investiciono-razvojnoj konferenciji “Srebrenica 2015” Vlada Srbije donirala je ovoj opštini 5 miliona eura, od čega 2 miliona koja će se naći u novom rebalansu budžeta  Srebrenice, a preostala 3 miliona za infrastrukturalne projekte.

You must be logged in to post a comment Login