Namirnice koje će vam pomoći da “ispeglate” strije

I dok neki imaju sreće pa im je koža hidratizirana i elastična, mnogi moraju ulagati dodatan trud i njegovati kožu da ostane zdrava.

Strije su ožiljci na koži koje se pojavljuju najčešće kao posljedica naglog debljanja ili mršavljenja i ružičaste su do ljubičaste boje. Što možemo napraviti da strije što prije izblijede i postanu manje uočljive? Jesti ove namirnice…

Narandže
Ovi plodovi sadrže vodu i pomažu da se popuni prostor između stanica i na taj način sprečavaju pojavu novih strija. Vitamin C pomaže održavanju kože zdravom, antioksidansi pomažu zacjeljivanje oštećenih dijelova kože, pojašnjava Lyssie Lakatos iz The Nutrition Twins.

Riblje ulje
Vitamin D igra važnu ulogu u regulaciji kože i zaustavljanju epidermalne atrofije koja nastaje pri naglom rastu ili debljanju. Riblje ulje jedan je od najbogatijih izvora vitamina D, a ima ga i u sabljarci, tuni, žumanjcima… Riblje ulje ima još jednu dobrobit, pomoći će u sprečavanju nadutosti.

Losos
Omega-3 esencijalne masne kiseline tijelo ne može samo producirati pa ga je potrebno unijeti u organizam kroz prehranu. Imaju važnu ulogu u zdravlju kože, pomažu zacijeliti oštećenu kožu, hidratiziraju je i reduciraju upale. Najbolji izvor omega-3 masnih kiselina je divlji losos, a u manjim količinama i u drugim vrstama ribe.

Borovnice i goji bobice
Ove namirnice obiluju vitaminima i antioksidansima koji štite od slobodnih radikala, a koji su djelomično odgovorni za nastanak strija.

Slatki krompir
Kuhani, slatki krompir posebna je poslastica, a vaša koža ga može voljeti isto kao i okusni pupoljci. Ova namirnica obiluje vitaminom A koji pomaže u regeneraciji i razvoju novih stanica kože. Možete ga pronaći i u mangu, zelenom lisnatom povrću…

Izvor: Vecrnji.hr

You must be logged in to post a comment Login