Nakon prve, Teodora Košarac najavila novu zbirku pjesama

U bratunačkom Domu kulture večeras je održana promocija prve zbirke pjesma “Herbarijum duše” mlade pjesnikinje Teodore Košarac.

Zbornik pjesama “Herbarijumm duše” ima 49 pjesama i dva literarna teksta kojeg krase ozbiljan umjetnički stil pisanja i različite tema.

Prema riječima profesorke Tatjana Golijanin, recezenta, Teodora govori jezikom kojim govore mnogo zrelije osobe nego njenih 22 godine.

Centralna tema zbornika je ljubav, ljubav prema roditeljima, kulturi, narodu, zemlji, tradiciji, a kako su istakli večerašnji gosti na promociji, pred njom je budućnost ozbiljnog pisaca.

Direktor Srednjoškolskog centra Srebrenica Momčilo Cvjetinović rekao je da je ovo treća promocija učenika ove škole i da je ponosan da je ova ustanova jedan od motiva u stvralaštvu mlade Teodore.

On ističe da je ovo zreo pisac o čijim djelima treba da se bave kritičari i teoretičari književnosti i da bi u budćnosti, shodno stilu i načinu pisanja, djela Teodore Košarac mogla naći u čitankama.

Mlada pjesnikinja izrecitovala je svoje četiri pjesme koje će se se naći u novom zborniku i time najavila da neće prestati prenositi emocije kroz svoje pjesme.

Teodora Košarac je mlada pjesnikinja iz Bratunca koja je do sada svoja djela obavljivala u zbornicima i časopisima, a od oktobra 2016. godine izdala je svoju prvu knjigu. Student je Filozofskog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu, smjer Opšta književnost i teatrologija. Poezijom se bavi od svoje devete godine.

You must be logged in to post a comment Login