Nakon nagrade za najbolju biblioteku, nagrada i za najboljeg bibliotekara

Narodna biblioteka Srebrenica ove godine obilježava 60 godina postojanja, a ovaj jubilej uveličaće i nagrada za najboljeg bibliotekara koju je ove godine osvojila Violeta Radić baš iz ove biblioteke.

Povelja “Đorđe Pejanović” u kategoriji za najboljeg bibliotekara u 2018. godini ove godine dodjeljena je bibliotekaru iz Srebrenice, Violeti Radić za stvaralački rad, promociju bibliotečke djelatnosti i opšti angažmana.

Narodna biblioteka je 2014. osvojila istu nagradu u kategoriji najbolje biblioteke u 2013. godine, a ovog puta ta nagrada je otišla za Narodnu biblioteku iz Gradiške.

„Ja sam srećna, počastvovana ovim priznanjem jer nije svejedno biti najbolji među najboljima, a moje kolege u bibliotekama sirom Republike Srpske rade svoj posao, kao i ja, iz srca i s ljibavlju“, rekla je Violeta i posebno se zahvalila kolegama iz matičnog područja koji su podržali njenu nominaciju za ovu nagradu i dodala:

„Sve što sam kao bibliotekar u svojoj ustanovi radila krunisano je ovim priznanjem, jer znanje koje sam usvojila od kolega i koje sam samo primijenila u radu, podrška i inicijativa od naših korisnika doveli su do toga da tokom deset godina rada u biblioteci u Srebrenici rezultira ovom nagradom“, istakla je Violeta.

Nagrada je uručena na otvaranju manifestacije „Višegradske staze“ od strane predsjednika Društva bibliotekara RS Stojke Mijatović.

Svečano nagrada će biti predstavljena 6. juna u Srebrenice kada se obilježeva Dan biblioteke i slavi 60 godina postojanja ove ustanove.

You must be logged in to post a comment Login