Nakon 23 godine Srebrenica dobila zlataru

Juče je u našem gradu otvorena prva zlatara poslije dvadest i tri godine kada je u ovoj čaršiji bilo nekoliko vrsnih zlatara.

Srebrenica je mjesto koje u urbanom dijelu nema puno radnjih koje nude različite usluge od obućara, krojača pa do pekare. Da kupite nešto poput materijala za šivenje, tehničkih uređaja ili drugih sitinica morate da odete u Bratunac.

Vukoman Jovanović iz Skelana na ideju da otvori zlataru u Srebrenici došao je sa razlogom, poslovnima ali i da Srebreničanima ponudi nešto drugačije.

“Mislim da u Srebrenici trebaju ovakve radnje kako bi se mušterijama ponudili i drugi proizvodi, drugačiji ambijent tako da sam riješio, uz pomoć prijatelja i ličnih sredstava, da otvorim zlataru u Srebrenici”, kaže Vukoman.

zlatara 02

Prema riječima Vukomana, osim prijatelja niko mu nije pomogao da otvori radnju, obećanje je došlo iz Opštine Srebrenica gdje se nada da će mu biti uručena sredstva kao podsticaj za dalji rad.

zlatara 03

Zlatara “Safir” u Srebrenici nalazi se preko puta Opštine Srebrenica i Osnovnog sud. Pored prodaje nakita od srebra i zlata, radnja nudi i bušenje ušiju, popravku nakita i otkup zlata.

You must be logged in to post a comment Login