Nakon 20 godina grijanje u Sportskoj dvorani Bratunac

Sportisti opštine Bratunac nakon 20 godina dobili su grijanje u Sportskoj dvorani Bratunac.

Osposobljavanjem grijanja stekli su se kvalitetniji uslovi za treninge i utakmice jedinog premijerligaša iz ovog mjesta, Košarkaškog kluba „Bratunac TRB“.

Iz ovog kluba kažu da su sada daleko bolji uslovi za treniranje u zimskom periodu, a dvorana toplija kada u ovo mjesto dolaze ekipe iz Premijer lige BiH.

Pored prvog tima, Sportsku dvoranu koriste i mlađe sekcije ovog košarkaškog kluba, a kako smo saznali, za njih dvorana je hladna.

Najveći zatvoreni sportski objekat ove opštine koriste i sekcije Ženskog odbojkaškog kluba „Bratunac“ koje se takmiče na nivou RS, kao i drugi sportski klubovi iz ovog mjesta.

Prije nešto više od godinu dana Sportska dvorana Bratunac dobila je i novi parket, a više od 20 godina ovdje se održava Novogodišnji turnir u malom fudbalu, kao i druge manifestacije kao što su Dani maline te brojni sportski turniri.

Budžetom za 2018. godinu Opština Bratunac predvidila je 90.000 KM više nego prošle godine za sport.

Planirano je 250.000 KM, a ukupan iznos sredstava za raspodjelu sportskim kolektivima je 88,8 odsto ukupno predviđenih sredstava za sport ili 222.000 KM, dok je preostali iznos rezerva za ovu budžetsku stavku, a rok za prijavu je do 1. februara.

You must be logged in to post a comment Login