Najljepše izgleda žena koja je voljena: Poznati dizajner objašnjava – Šta ženu zaista čini lijepom

Ženu ne čini lijepom samo garderoba ili šminka. Još neke stvari igraju velike uloge.

U raznim filmovima često vidimo markiranu odjeću, i to jako često kod običnih građana. Ponekad sam, dok sam gledala te filmove, pomišljala da li bih ja mogla zaraditi dovoljno da nosim takve brendirane stvari? Mladost je puna nedoumica i potrebne su godine da shvatimo neke stvari.

Prodavnice su prepune razne odjeće. Lijepih stvari u današnjem svijetu ne nedostaje. Maltene svako može sebi da priušti dobru odjeću, kozmetiku, kvalitetnu šminku i parfeme. U takvoj situaciji žene razbijaju glavu mišlju kako da pokažu da su one zaista bolje od svih drugih?

Jedna od opcija je da vodite zdrav način života, da njegujete svoju jedinstvenost i originalnost. Međutim, ne poštuju svi ovo pravilo. Mnogi se okreću ka plastiičnoj hirurgiji i mijenjaju sebe: novi nos, nove usne. I naizgled se čini da je cilj dostignut.

Ali to i dalje nije ona ljepota o kojoj svi sanjaju. Psiholozi daju savjet da se udaljite od mjesta gdje se poredite sa nekim ili gdje vas drugi upoređuju. Bježite od mjesta gdje vas ljudi ocjenjuju po izgledu. Glavna stvar je unutrašnja ljepota.

Ispunite svoju dušu sjajnom muzikom, dobrim knjigama, umjetničkim djelima, okružite se prijatnim mjestima, dobrim ljudim, dobrom energijom, sadite cvijeće, provodite vrijeme u prirodi i šumi, uživajte u tome. Upijajte ljepotu u sebe i ljepota će se odraziti u vašim očima.

Istina, neke žene ovaj savjet shvataju potpuno pogrešno. Imam jednu prijateljicu koja je pročitala članak „Ne smijemo da tražimo muža, nego da radimo na sebi“. Učlanila se u biblioteku, podigla Tolstoja, skinula muziku Mocarta i Šuberta na telefon i čekala partnera.

Samo je živjela u iščekivanju. Ona je potpuno pogrešno shvatila sve. Nije poenta da pročita Tolstoja, nego da ga razumije, da se u njoj probudi nešto poslije pročitane knjige. Isto tako i sa muzikoom. Nije bilo dovoljno da je ima na telefonu, trebala je da je razumije.

Francuski modni kreator Iv Sen Loran, od kojeg se očekivalo da na pitanje o tome šta čini ženu lijepom, odgovori nešto u vezi sa modom, kvalitetom tkanina itd, on je zapravo sve iznenadio rekavši sledeće: „Da bi žena bila lijepa dovoljno je da na sebi nosi crni džemper, crnu suknju i da ide ruku pod ruku sa muškarcem kojeg voli“, .

You must be logged in to post a comment Login