Najčudniji ukusi sladoleda

Dani su sve topliji, i ne biramo načine da se rashladimo. Ipak, najviše nas se odlučuje za sladoled kao slatki vid rashlađenja. A njih ima raznih ukusa, međutim, postoje neki ukusi sladoleda koji nisu za svačiji želudac.

U nastavku teksta donosimo vam najčudnije ukuse sladoleda koji postoje na svijetu.

Sladoled od krokodilskih jaja

Ova neobična poslastica dolazi sa Filipina, a poanta je da ovaj sladoled sadrži manje holesterola, odnosno više proteina od drugih.

Sladoled od majčinog mlijeka

Londonska poslastičarnica The Icecreamists izazvala je pravu pometnju kada je u ponudu stavila ovaj sladoled, pod nazivom Baby Gaga. Kontroverzni sladoled nastao je od donacija mlijeka te limuna i mahuna vanilija sa Madagaskara.

Sladoled od slanine

Mesnati sladoled, od kandirane slanine, nastao je kao eksperiment američkog kuhara i pekara Davida Lebovitza, u kombinaciji sa smeđim šećerom, cimetom, vanilijom i malo tamnog ruma. Njegov mesar ga je navodno obožavao.

Sladoled od konjetine

Ovaj ukus stiže iz dalekog Japana, a prodaje se na tokijskim tržnicama, pod nazivom Basashi sladoled. Pa ko voli…

Sladoled od luka

Sladoled koji ćeš vrlo vjerojatno htjeti preskočiti na prvom spoju, ali s vrlo zanimljivim sastojcima, kao što je naravno luk, ali i med. Sladoled se obično služi kao umak za glavna jela, kao što je npr. neki sočni odrezak.

Sladoled od hobotnice

Za sve one koji vole ovo morsko stvorenje u tanjuru, tu je sladoled, poznat pod imenom Taco Aisu.

Sladoled od lignje

Ponovo se vraćamo u Japan, gdje možete probati sladoled čiji je glavni sastojak tinta od lignje. Tako je ovaj sladoled crne boje i izrazito kremaste strukture.

Viagra sladoled

Mala plava tabletica, dolazi i u ovom obliku, a svi zainteresirani za njega će morati potegnuti do Venecuele, tačnije grada Meride.

Sladoled od ptičica

Torimi Caffe u Japanu drži ptičice kao dekoracije, ali tamošnji su kuhari dizajnirali i tri sladoleda, koji imaju okus kao njihovi pernati prijatelji. Nismo baš sigurni…

Eskimo sladoled

Oni slabijeg želuca neka jednostavno preskoče sastojke ovog sladoleda s Aljaske, a to su loj ili prerađene masti arktičkih životinja, poput jelena, losa i kitova, ulje od tuljana, kuhana riba i bobice – jer je dobro imati i malo voća sa svim tim mastima.

Izvor: Index.hr

You must be logged in to post a comment Login