Najčudniji sokovi na svijetu

Svako voli popiti osvježavajući sok s vremena na vrijeme, ali mi vam donosimo najčudnije ukuse bezalkoholnih pića u svijetu.

Vjerovatno da vam ovi “uvrnuti” sokovi neće biti omiljeni jer svakako imaju čudne sastojke.

Jogurt

Možda na prvu sok od jogurta i ne zvuči toliko loše, ali kombinacija kiselog jogurta i zaslađenog soka i nije najsretnija kombinacija. Barem po našem mišljenju.

Luk

Sok od crvenog luka popularan je u Južnoj Koreji jer navodno snižava holesterol i dobar je za krv i prevenciju raka. S obzirom da te tvrdnje nisu potvrđene, moguće da njihova firma samo ima dobar marketing.

Celer

Dr. Brown Cel-Ray Soda naziv je za sok koji je prvi put napravljen 1868. u New Yorku kao lijek protiv abdominalne boli. Danas se može pronaći u trgovinama u Americi.

Jaja

Ovaj sok nakon prethodnih i ne zvuči tako loše, a kombinacija je izmućkanih jaja, mlijeka i šećera. Zbog straha od salmonele mnoge ga trgovine odbijaju prodavati.

Kanabis

Canna Cola je bezalkoholno gazirano piće koje možete dobiti samo na recept. Naime, glavni sastojak mu je kanabis. Cijena boce varira 10-15 dolara, a može se kupiti u Koloradu i Kaliforniji.

Sušena govedina 

Sok od govedine sastoji se od smiksane sušene govedine, papra i mineralne vode. Premda izgleda kao umak, prodaje se u bocama od 3dl i poslužuje se kao piće uz mesni obrok.

Kora drveta

Kako se neko sjetio napraviti sok od kore drveta i zašto, ne znamo, ali ukus, navodno, nije za svakoga. Popularan je na Karibima, a sastoji se od prokuvanih kora drveta sa šećerom i začinima.

Jegulja

Unagi Nobori je žuti japanski sok napravljen isključivo od jegulja i gazirane vode. Reklamiraju ga kao osvježavajuće piće koje će vam pomoći prebroditi sparne ljetne dane.

Izvor: 24sata.hr

You must be logged in to post a comment Login