Najčitaniji tekstovi na portalu eSrebrenica.ba u 2016. godini

U 2016. godini objavili smo veliki broj tekstova, posjetili smo najznačajnije događaje u Srebrenici i Bratuncu, pisali o raznim temama i promovisali ove dvije opštine.

Portal eSrebrenica.ba svakodnevno donosi vijesti i informiše o dnevnim dešavanjima u Srebrenici.

Pogledajte koji su to najčitaniji tekstovi u 2016. godini na našem portalu.

Poznate prve cijene maline u Bratuncu i Srebrenici

Maline gajba

Najčitanija vijest bila je prve cijene maline do kojih smo uspjeli da dođemo, a što je privuklo veliki broj proizvođača iz čitave Bosne i Hercegovine, tako i regije.

Malina, uzgoj za početnike

Veliko interesovanje za uzgoj i proizvodnju maline, te pokretanje ličnog posla izazovu za mnoge zbog čega je i oavj tekst ušao u najčitanije iz  2016. godine.

uzgoj maline

Ogromna šteta na rijeci Drini

O problem pomora ribe i zagađenja pisali smo prvi. Iako od tada pokušavamo dobiti zvanične analize i uzročnike zagađenja, te informacije još nisu postale javne.

Zagađena Križevica

Šetnja Srebrenicom tokom jula 1990. I dio

Stari snimci Srebrenice koje smo dobili od naši prijatelja jedan su od najpregledanijih sadržaja koji mame ljude iz  čitavo svijeta da pogledaju kako je nakada izgledala ova čaršija.

I bebe sada imaju svoju radnju

Vijest o otvaranju butika za bebe i djecu obradovala je mnoge Bratunčane i Srebreničane jer ovakve prodavnice nije postojalo ranije.

Jedan bračni par iz Bratunca, koji ima troje djece, prepoznao je potrebu i odlučili su se da otvore prodavnicu bebi opreme u Bratuncu. Iskustvo u odgajanju djece naučilo ih je da povrh toga što u Bratuncu nema mjesta gdje bi se mogla pronaći sva potrebna oprema za bebe, ono što i ima preskupo je za prosječan budžet jedne porodice.

Četvoro Srebreničana stradalo u udesu u Banji Koviljači

Velika tragedija zadesila je porodicu Đokanović iz Sasa.

Rok bend iz Bratunca kojeg čine otac i dva dječaka

Priča o bednu kojeg čine dva sina i otac mnoge je zainteresovala čime je ovaj tekst osvoji najviše lajkova na Facebook, a ujedno ušao i u najčitaniJe tekstove.

Bratunački bend Infuzija nastao je na ljubavi prema muzici, koju je otac Rajko podijelio sa svojim sinovima Đorđem, bubnjarem koji ima 9, i Mirkom, gitara i vokal koji ima 13 godina.

U Srebrenici organizovani iftari za 200 vjernika

Tokom mjeseca Ramazan veliki broj vijernika bio je na iftarima koji su organizovani.

U sudaru stradala djevojka iz Bratunca

Još jedna tragedija u kojoj je mlada djevojka iz Bratunca izgubila život.

Stefan Ivanović ima rješenje za turizam u Bratuncu i gradove uz Drinu

Projekat mladog Stefana podrazumijeva splavarenje rijekom Drinom. Suština projekta jeste razvoj opština Bajine Bašte, Ljubovije, Srebrenice i Bratunca zahvaljujući turizmu na ovoj rijeci. Naime, tok Drine od Bajine Bašte do Bratunca dugačak je oko 70 kilometara. Trebalo bi izgraditi bungalove na svakih 10 kilometara, s tim da je jedan na našoj, a drugi na srbijanskoj strani, tako da bi na našoj strani bilo tri ili četiri objekta. Ti bungalovi bi imali ležajeve za noćenje, ali i restorane domaće kuhinje.

U Srebrenici ponovo otvorena mesara

Vijest o otvaranju mesare obradovala je mnoge ljude, posebno Srebreničane koji su se nadali da po meso više neće morati ići u susjedni Bratunac.

Pogledajte koji su tekstovi bili najčitaniji 2014. i 2015. godine.

You must be logged in to post a comment Login